Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrii responsabili cu dezvoltarea urbana din statele membre ale UE au adoptat Declaratia de la Bucuresti

Reuniunea informala a ministrilor responsabili cu dezvoltarea urbana din statele membre ale Uniunii Europene a avut loc pe 14 iunie 2019 la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Evenimentul, organizat sub egida Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, a fost gazduit si prezidat de catre viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Discutiile au debutat cu o sesiune dedicata principalelor realizari ale Agendei Urbane a UE, mecanism inovator pentru intensificarea guvernantei multinivel. „Avem o baza solida pentru sustinerea Agendei Urbane, atat din perspectiva finantarii, cat si a continuitatii instrumentelor in sprijinul dezvoltarii teritoriale integrate. Noul cadru de reglementare la nivel european va finanta in continuare dezvoltarea urbana durabila. Cel putin 6% din alocarea nationala aferenta Fondului European de Dezvoltare Regionala per stat membru va fi dedicata proiectelor urbane prin intermediul strategiilor de dezvoltare teritoriala.“, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.
De asemenea, in cadrul reuniunii a fost adoptat un set de concluzii ministeriale sub forma Declaratiei de la Bucuresti – „Catre un cadru comun pentru dezvoltare urbana in Uniunea Europeana“, document care urmareste stabilirea unui acord politic pentru initierea activitatilor de dezvoltare a unui cadru strategic pentru Uniunea Europeana, prin implementarea si continuarea Agendei Urbane a UE, corelarea cu procesul de revizuire a Cartei de la Leipzig si  asigurarea coordonarii intre diferitele initiative din cadrul Agendei Urbane a UE.

Articole similare

Ad