Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CNH Industrial anunta separarea business-urilor „On-Highway“ si „Off-Highway“ in doua entitati distincte

CNH Industrial a anuntat un nou plan de afaceri pe cinci ani (2020 – 2024) „Transform 2 Win“ in cadrul Capital Markets Day de la New York (SUA). Reperele planului includ cresterea vanzarilor nete cu o rata anuala de 5%, o crestere semnificativa a investitiilor anuale in dezvoltarea de produse pentru toate segmentele, in valoare totala de 13 miliarde de dolari, pana in 2024, ajustarea marjei EBIT a activitatilor industriale pentru a ajunge la 8% pana in 2022 si 10% pana in 2024. De asemenea, planul include separarea activelor „On-Highway” (vehicule comerciale si sisteme de actionare) si a activelor „Off-Highway” (agricultura, constructii si segmente de specialitate), care va duce la crearea a doua entitati listate. Decizia de separare vine dupa un proces profund de revizuire a portofoliului, tinand cont, printre altele, de considerente strategice, de investitori si de sinergie. Aceasta revizuire a evidentiat faptul ca business-urile „On-Highway” si „Off-Highway” au cerinte de reglementare si clienti divergente si sunt afectate in mod diferit de ritmurile accelerate ale industriei de digitalizare, automatizare sau propulsie cu emisii reduse / zero.

Spin-off-ul activelor „On-Highway” va maximiza concentrarea si flexibilitatea in gestionare, va alinia prioritatile si stimulentele de investitii, va raspunde mai bine nevoilor clientilor si va optimiza structura de costuri si de capital a fiecarei companii pentru a duce la cresterea profitabilitatii.
Businessul „On-Highway”, recent listat, cu venituri din activitati industriale in 2018 de 13,1 miliarde de dolari, va cuprinde marcile de vehicule comerciale Iveco, Iveco Bus si Heuliez Bus (69% din venituri), impreuna FPT Industrial (31% din venituri). Pozitia marcilor Iveco si linia de produse vor fi consolidate in continuare prin investitii in modernizarea produselor si tehnologiei. FPT Industrial va continua sa ofere solutii de propulsie de top, accelerand dezvoltarea de solutii alternative de propulsie. FPT Industrial va ramane un furnizor cheie al activitatii „Off-Highway” printr-un acord de furnizare pe termen lung. „Planul indraznet va duce la crearea a doi noi lideri mondiali in domeniile lor”, a declarat Suzanne Heywood, presedinte CNH Industrial.
Noua companie „On-Highway” va avea o structura legala bazata pe cea a CNH Industrial NV, cu un spin-off preconizat a se finaliza la inceputul lui 2021, sub rezerva aprobarii intr-o Adunare Generala Extraordinara a actionarilor preconizata a se desfasura in a doua jumatate a lui 2020.
Businessul „Off-Highway”, cu venituri din activitati industriale in 2018 de 15,6 miliarde de dolari, va fi preponderent o companie agricola (75% din venituri) sustinuta de activitatea de constructii (19%) si de vehiculele de specialitate (6%). Case IH, New Holland Agriculture si Steyr isi vor construi pozitiile pe piata, vor consolida in continuare linii de produse si isi vor imbunatati distributia, dar vor accelera si investitiile in activitati de automatizare si digitalizare. Case Construction Equipment, New Holland Construction si camioanele grele pentru cariere Astra vor pune accent pe imbunatatirea rentabilitatii si pe simplificarea gamei de produse. Vehiculele militare si de combatere a incendiilor Magirus isi vor dezvolta in continuare ofertele de top pentru baza specializata de clienti.

Articole similare

Ad