Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scenarii posibile in baza art. 4 din Ordonanta Militara 4

Autoritatile statului – Guvern, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sanatatii/DSP – sunt invitate sa clarifice scenariile ce decurg din aplicarea art.4 din OM 4/29.03.2020, printr-o scrisoare deschisa transmisa de Transport Academy. Astfel, daca soferul se intoarce din cursa acasa, la familie, aceasta din urma ramane 14 zile in izolare la domiciliu, chiar si dupa ce soferul pleaca din nou in cursa? Apoi, in momentul in care soferul revine la familia aflata in autoizolare, mai are voie sa se intoarca acasa? Si daca o face, carantina familiei se mai prelungeste cu alte 14 zile?
De asemenea, in cazul in care soferul alege carantinarea in spatiile puse la dispozitie de catre angajator, intrebarea care se pune este cum se asigura statul roman ca aceasta este o masura eficienta, daca locatia respectiva nu este supravegheata in permanenta de DSP?
Reprezentantii Transport Academy sunt de parere ca este in competenta si obligatia statului sa ii protejeze pe conducatorii auto si si pe familiile acestora, prin asigurarea unor facilitati de cazare gratuite in toate zonele tarii si care sa respecte normele DSP pentru prevenirea raspandurii virusului. In plus, nu se poate pune pe umerii angajatorilor asigurarea spatiilor de cazare pentru carantina si costurile aferente.
Reprezentantii autoritatilor competente sunt asteptate sa ofere raspunsuri la situatiile de mai sus tot printr-o scrisoare deschisa, care sa clarifice lucrurile pentru angajatori, soferi si familiile acestora.

Articole similare

Ad