Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

APCPR: producatorii de carne de porc pot asigura doar 30% din necesar

Producatorii locali avertizeaza ca pot asigura doar 30% din necesarul de carne de porc pentru consumul intern, Romania fiind in situatia de a importa restul de 70% pentru a asigura securitatea alimentara a populatiei, in conditiile actuale de raspandire a pestei porcine africane si a pandemiei COVID-19.
 
Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), asociatia profesionala a crescatorilor de suine si a fermelor comerciale de productie a carnii de porc, a transmis o scrisoare deschisa catre primul ministru al Romaniei cu scopul de a trage un semnal de alarma cu privire la „situatia ingrijoratoare” in care se afla sectorul din cauza focarelor de pesta porcina africana.
 
Reprezentantii asociatiei au subliniat ca nu exista masuri legislative care sa diminueze „extinderea necontrolata” a pestei porcine africane pe teritoriul Romaniei, dar si alte masuri care sa sprijine sectorul, „toate acestea dublate in prezent si de pandemia COVID-19”. APCPR spune ca producatorii de carne de porc au fost ignorati de autoritati in procesul de redactare a masurilor de sprijin pentru mediul de afaceri. Totodata, acestia considera ca in aceasta situatie „deosebit de dificila” sectorul de crestere a porcinelor trebuie desemnat sector de importanta nationala si trebuie adoptate masuri exceptionale care sa previna blocarea activitatilor in ferme, sa asigure securizarea productiei de carne de porc in plan national si securitatea alimentara a populatiei.

Articole similare

Ad