Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum au fost votate in TRAN cele trei dosare din Pachetul Mobilitate 1

Confirmand decizia din 21 ianuarie, membrii Comisiei TRAN au votat in cea de-a doua citire cele trei rapoarte cuprinse in Pachetul Mobilitate 1, fara adoptarea niciunui amendament. Votul final ar urma sa fie dat in Parlament, in sesiunea plenara din 6 iulie, iar daca nici acolo nu se vor adopta amendamente, masurile ar urma sa intre in vigoare etapizat.
Cerinte de control si norme speciale privind detasarea conducatorilor auto in sectorul transportului rutier – 30 de voturi pentru, 19 impotriva, nicio abtinere;
Modificarea Regulamentului (CE) nr. 561/2006 – 33 de voturi pentru, 15 impotriva, 1 abtinere;
Modificarea Regulamentului (CE) nr. 1071/2009 si a Regulamentului (CE) nr. 1072/2009 – 33 de voturi pentru, 16 impotriva, nicio abtinere.
Pentru a trece de Parlament, cele trei dosare trebuie sa obtina o majoritate, cel putin 353 de voturi pentru. Regulile privind detasarea se vor aplica la 18 luni de la momentul publicarii in Jurnalul Oficial al UE, cele pe timpii de conducere si odihna la 20 de zile si cele privind accesul la piata si profesie, acolo unde este inclusa si intoarcerea camionului, la 18 luni dupa publicare. 

Articole similare

Ad