Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pana in 2016, 30% dintre intreprinderi isi vor valorifica direct bunurile IT

In ultima perioada, din ce in ce mai multe companii au inceput sa aprecieze valoarea reala a pietei prin prisma colectarii, din interiorul propriilor industrii, si nu numai, a activelor informatice. Ca atare, nevoile tot mai acute de stocare si gestionare a volumelor mari de date vor face, conform previziunilor specialistilor, ca 30% dintre intreprinderi sa-si valorifice direct sau indirect, pana in 2016, prin tranzactionare, barter sau vanzare, bunurile IT.

In plus, lipsa de experienta in manevrarea volumelor mari de date si dezvoltarea de produse informatice vor crea nu numai o oportunitate de impunere pe piata a intermediarilor de specialitate, in calitate de brokeri sau distribuitori, ci si oportunitatea aparitiei, la nivel intern, a unor manageri de astfel de produse.

Doug Laney, vicepresedinte al companiei Gartner, de cercetare si analiza in IT, declara ca „nevoia de a justifica cheltuielile rezultate din acumularea si gestionarea volumelor uriase de date a facut ca multe organizatii sa ia in considerare valorificarea sau obtinerea de beneficii din operarea activelor informatice proprii. De exemplu, retailerii genereaza milioane de dolari in fiecare an prin publicarea online, pe baza de abonament, a punctelor lor de vanzare, dar si a altor date necesare partenerilor de afaceri.”
De asemenea, au fost lansate parteneriate prin care o persoana sau o companie „ambaleaza” si revinde datele/informatiile ce sunt apoi puse la dispozitia publicului sau sunt utilizate in cazul lansarii unor noi produse, cum ar fi cele din pietele financiare sau de asigurari.
In plus, dat fiind faptul ca multe intreprinderi sunt slab echipate pentru a dezvolta si introduce noi produse, vor aparea „distribuitorii de informatii” ce vor ajuta organizatiile sa dezvolte si sa execute strategii de informare si de valorificare a activelor informatice.
De asemenea, Gartner anticipeaza aparitia unor „manageri de produse IT” care sa conduca aceste eforturi la nivel intern.

Articole similare

Ad