Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Harta solutiilor din supply chain

La finalul anului trecut, Aptus Software a organizat cea de-a treia editiei a conferintei internationale „Excellence in supply chain management“. La eveniment au fost invitati colaboratorii furnizorului de softuri pentru supply chain, pentru a incerca sa realizeze o radiografie a celor mai bune solutii care pot constitui o harta a aplicatiilor care sa ofere operatorilor logistici si producatorilor cea mai mare eficienta la cele mai mici costuri.

Planificarea, executia si, nu in ultimul rand, planificarea proceselor sunt activitatile care ajuta furnizorii de servicii logistice sa traga concluzii referitoare la eficienta activitatii pe care o desfasoara.
 

Pentru fiecare dintre aceste procese exista aplicatii de ultima generatie care pot ajuta la optimizarea lor. „Dispunem de module avansate de previzionare a cererii si a vanzarilor, de realimentare a depozitelor si magazinelor. Avem un modul de planificare avansata a productiei prin care se poate face o planificare detaliata a tuturor resurselor materiale si umane implicate in proces“, a declarat Oszkar Bara, CTo Aptus Software.

Experienta clientului inainte de tehnica
Din cauza multitudinilor de solutii care pot fi adoptate de un operator logistic sau producator trebuie sa existe un compromis intre complexitate, functionalitati si usurinta de a folosi un sistem. „Sistemul trebuie sa lucreze pentru operator, nu operatorul sa alimenteze pur si simplu sistemul, pentru ca valoarea acestuia este data de ceea ce se poate utiliza“, a subliniat Oszkar Bara.
In 2013 a fost implementat un WMS in doua depozite FrieslandCampina. „Inainte de implementare am discutat doua luni pentru a creiona cerintele managerului, dar in permanenta am avut in vedere faptul ca solutia este folosita de picker, care pana in acel moment a avut la dispozitie doar creionul si hartia si acum trece la un sistem cu recunoastere vocala si trebuie sa fie si mai productiv“, a completat Oszkar Bara.
Pentru fiecare segment de solutii oferit, Aptus Software are colaborari cu furnizori de top. „Doar Manhattan Associates investeste anual 45 de milioane de dolari in cercetare si dezvoltare pentru consultanti care sunt in permanenta legatura cu clientul“, a mai spus Oszkar Bara, referitor la furnizorul de WMS.
In ceea ce priveste transportul si distributia, compania dispune si de module de rutare statica, dar si dinamica.
Pentru fiecare verticala in care se realizeaza implementarea unui proiect consultantii sunt specializati pentru domeniul respectiv pentru cele mai bune practici. „Nici pregatirea nu trebuie neglijata in momentul in care exista colaborari cu firme importante.“

„Supply chain commerce“, noua realitate
La inceputul anului trecut, Aptus Sotware a inceput colaborarea cu Manhattan Associates. „Am avut incredere in potentialul economic oferit de Romania, in special pentru supply chain (SC)“, a explicat Martin Lockwood, senior director EMEA Manhattan Associates, optiunea pentru tara noastra.

Articole similare

Ad