Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P3 remarca o revenire a dezvoltarilor logistice in 2013

PointPark Properties (P3) a inregistrat o revenire a activitatii de dezvoltare in 2013. Aceasta are drept consecinta constructiile speculative, avand in vedere restrangerea pietei din sectorul logistic la nivelul UE, dar mai ales pe piete din Europa Centrala, cu precadere in Cehia si Polonia. Drept dovada, rata de ocupare a spatiilor P3 a crescut, iar lipsa de spatii disponibile a dus la o scadere usoara a volumului de noi inchirieri, comparativ cu 2012, cand volumul de spatii era considerabil.
 

„Anul trecut a fost aglomerat pentru echipele de dezvoltare. Am livrat sase noi proiecte tailor-made pentru clientii nostri in cinci locatii din Republica Ceha, Slovacia si Polonia. Am luat in considerare chiar si dezvoltarile speculative, pentru prima data de la recesiune. Activitatea economica este cu siguranta in crestere, iar acest trend conduce la cerere de spatii logistice moderne si durabile. P3 este bine plasat pentru a se extinde pe mai multe piete si a profita de aceasta relansare, datorita infuziei de capital a noilor proprietari, TPG si Ivanhoe Cambridge“, a declarat Ian Worboys, CEO P3.
P3 a raportat peste 460.000 m2 de spatii tranzactionate in 2013, inclusiv sase noi proiecte de tip build-to-suit (BTS), iar Europa Centrala a acoperit mai mult de 60% din totalul noilor tranzactii incheiate de companie anul trecut. Gradul mediu de ocupare a portofoliului P3 a crescut la peste 89%, comparativ cu 87% la inceputul lui 2013.

Articole similare

Ad