Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai mult, mai sus, mai precis

Still a lansat noua serie FM-X cu capacitati de incarcare de la 1 la 2,5 t, care, gratie noului sistem de stabilizare activa a incarcaturii de pe catarg, poate ridica greutati de 1 t pana la 13 m inaltime, intr-un timp mai scurt si mai precis decat vechea generatie. Pentru a demonstra acest lucru, Still a organizat o vizita la depozitul Rhenus din Berlin, unde a pus la treaba in paralel doua echipamente, unul nou si unul din vechea generatie. Reducerea vibratiilor si a balansului catargului se poate vedea cu ochiul liber, masuratorile comunicate de producatorul german indicand o imbunatatire de 80%. La aceasta se adauga un consum mai mic de energie si un confort sporit, totul pentru mai multa productivitate pentru client.

Noul stivuitor are dimensiuni compacte, fiind destinat lucrului atat in depozitele cu culoare inguste si sisteme de rafturi inalte, cat si intr-un depozit cross dock, pentru aprovizionare cu marfa pe raft si pentru transport pe distante lungi, la interior si la exterior.

Vibratiile catargului, in special la inaltimi mari de ridicare si la viteze mari de operare, reprezinta un factor consumator de timp pentru operatori, deoarece este imposibil sa preiei sau sa pui jos incarcaturi pana cand catargul nu se opreste din balans, ceea ce reduce productivitatea utilizatorului. Cu sistemul activ de stabilizare a incarcaturii introdus odata cu noul FM-X, timpii de asteptare pot fi redusi cu pana la 80%, vibratiile, mai ales cele la inaltimi mari, fiind oprite gratie unui sistem automat care creeaza impulsuri ce contra­careaza balansul.
La inaltimi medii de ridicare, in timpul operarii, sistemul de asistenta a soferului OptiSpeed adapteaza automat miscarile stivuitorului la greutatea incarcaturii transportate, ceea ce permite manevrarea mai rapida a bunurilor la nivelul solului.
Cu noul catarg si mecanismul de ridicare mai robust, FM-X poate ridica acum incarcaturi de 1 t la inaltimi de maximum 13 m. Gama cuprinde sase clase diferite, avand capacitati de la 1 t la 2,5 t. Toate modelele, cu exceptia celui de 2,5 t, sunt disponibile in versiune ingusta pentru a fi utilizate in sisteme de depozitare cu rafturi drive-in. Sursa de 48 V in trei faze permite o acceleratie puternica si o viteza de deplasare ridicata, de pana la 14 km/h, si viteze de ridicare de pana la 0,5 m/s. Toate motoarele pentru propulsie, ridicare si directie sunt incapsulate integral, oferind o pro­tectie optima impotriva prafului, murdariei si umiditatii.

Articole similare

Ad