Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum se poate ajunge la un management eficient al stocurilor

Un management eficient de stoc este cheia celor mai multe probleme dintr-o companie: el poate ajuta la cresterea cifrei de afaceri, la economii considerabile, dar si la o functionare mai eficienta a tuturor departamentelor. Sfaturi despre cum se poate ajunge la astfel de rezultate au oferit specialistii Slimstock in cadrul unui seminar organizat in iulie. Acestia au explicat care sunt cauzele problemelor puse de managementul de stoc si au dezvaluit cei sase pasi de urmat pentru rezolvarea lor, pasi care pot fi urmati mai rapid si eficient cu ajutorul solutiei soft Slimstock.
 

Sistemul inglobeaza date referitoare la intregul lant logistic al unei companii, care include furnizorii, depozitele, magazinele proprii si clientii. Iar in functie de toate aceste date se pot face diferite analize pentru a afla care sunt problemele aparute, dar si solutiile de rezolvare a lor. Cu ajutorul sistemului Slimstock se poate determina care este necesarul de stoc sau se pot face prognozele de livrare la clienti si magazine. Iar in functie de necesarul de stoc se pot optimiza atat aprovizionarile, cat si achizitiile.
Sistemul Slimstock integreaza datele despre vanzarea efectiva la fiecare punct de lucru, la fiecare client, pe fiecare produs, pana la cele mai mici detalii care pot servi la o prognoza a cererii. Iar constant se iau in considerare datele din ultimii doi ani. Deoarece, daca se realizeaza o previzionare a cererii fara a avea date clare despre istoricul vanzarilor, este posibil ca aceasta sa fie gresita si sa genereze situatii neprevazute, cum ar fi vanzari peste sau sub nivelul asteptat, fapt ce poate aduce costuri suplimentare, cum sunt cele aditionale comenzii, respectiv de transport sau de manipulare. „Solutia noastra urmareste sa minimizeze situatiile neprevazute. Iar in cazul in care acestea apar, din analiza sistemului se poate vedea care au fost costurile suplimentare generate si cum pot fi evitate pe viitor“, a explicat Stelian Ciorogariu, reprezentantul Slimstock in Roma- nia. Astfel ca se poate identifica profilul cererii in functie de mai multe elemente ce pot scapa factorului uman, mai ales daca sunt foarte multe produse pe stoc.

Echilibru intre nivelul de stoc si cel de service
Specialistii Slimstock considera ca in depozit este necesar sa existe un echilibru intre stoc si nivelul de service, care inseamna onorarea cererilor venite de la clienti.
Astfel, stocul nu ar trebui stabilit la o anumita valoare, asa cum se intampla la unele companii, ci la un nivel care sa satisfaca un procent cat mai mare de cereri. Daca, de exemplu, in depozit exista produse de categoriile A, B, C, D (clasificate in functie de cererile clientilor), iar produsele A sunt cele care se vand cel mai bine, acestea vor fi si cele care se vor gasi permanent in stoc.
Dar, pentru a satisface cat mai multe cereri, este necesar ca stocul sa contina si celelalte tipuri de produse. Un astfel de sistem ajuta ca, in functie de istoricul vanzarilor, sa se stie care este  …

Articole similare

Ad