Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

KLG isi continua dezvoltarea in Romania

KLG Europe Logistics a inaugurat luna trecuta constructia unei noi platforme logistice, langa cea actuala din Bolintin Deal, pe care a inceput-o in primavara acestui an. Aceasta are in prezent 10.000 m2 si, cum este deja ocupata in proportie de 80%, anul viitor urmeaza sa fie completata de o platforma similara. Investitia se ridica la 5,6 milioane de euro, astfel ca, in cei opt ani de cand este in Romania, compania a investit aici circa 30 de milioane de euro.

In prezent, compania detine in Romania 18,5 ha de teren unde a dezvoltat 35.000 m2 de depozit, din cei 85.000 m2 pe care ii are planificati.
 

KLG efectueaza operatiuni logistice in 60.000 m2 spatii de depozitare in intreaga tara. Iar anul viitor, dupa ce se vor termina si urmatorii 10.000 m2 de langa noua constructie, spatiile de depozitare din Romania le vor depasi pe cele din Olanda, unde opereaza in 64.000 m2.
Noua platforma este compusa din 5.000 m2 platforma de cross-docking, alti 5.000 m2 depozit clasa A, 1.200 m2 de birouri si camere VAS cu o suprafata de 1.000 m2. Interesant este faptul ca din birouri se poate vedea depozitul, astfel ca personalul de aici poate verifica usor stadiul comenzilor.
Terminalul de cross-dock dispune de 15 usi de andocare integrate in sistemul de distributie si colectare KLG – hub&spoke.
Infrastructura informatica si implementarea unui sistem de scanare complet automatizat au jucat un rol important in configurarea noului terminal si in onorarea comenzilor, oriunde in Romania, in 24 de ore de la primirea lor. Sistemul aduce o crestere a productivitatii de livrare de circa 30% fata de o configuratie obisnuita a unui astfel de terminal. „Finalizarea acestei investitii reprezinta pentru KLG atat extinderea platformei logistice si evolutia serviciilor companiei, cat si urmatoarea treapta in dezvoltarea planificata pe plan local. Proiectul incorporeaza cele mai noi tehnologii in materie de logistica, iar beneficiile lor se vor transfera rapid catre clientii si partenerii nostri“, a declarat Dragos Geletu, managing director KLG Europe Logistics Romania.

Jumatate de milion de euro numai in podea
500.000 de euro din totalul investitiei au fost alocati pentru podeaua depozitului, care a fost proiectata fara rosturi de dilatatie, ceea ce permite operarea de stivuitoare dedicate culoarelor inguste dintre rafturi, precum si reducerea costurilor de mentenanta a utilajelor.
Pentru partenerii transportatori, KLG Europe Logistics Romania a investit intr-o zona special destinata soferilor de autocamioane, unde acestia pot astepta finalizarea operatiunilor de incarcare/descarcare.
Noua facilitate logistica este deja in exploatare, avand inca de la lansare un grad de ocupare de 90%. Investitia a presupus crearea a aproximativ 50 de noi locuri de munca si a adus o reducere a timpilor de operare pentru manipularea marfurilor.
Noua platforma va deservi atat clientii actuali, cat si proiecte noi. Unul din acestea este un program pentru categoriile de persoane defavorizate …

Articole similare

Ad