Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Traditie si modernism

Setra a organizat luna trecuta la Dresda un eveniment cu ocazia aniversarii a 60 de ani de istorie a autocarelor compacte, care a oferit jurnalistilor posibilitatea de a face o incursiune din trecut pana in prezent cu vehicule apartinand unor generatii diferite de autocare. Actualul model S511HD combina traditia cu tehnica moderna, ca o continuare a povestii de succes incepute acum mai bine de sase decenii.
 

Pentru a evidentia pasii facuti in timp, reprezentantii Setra au pregatit pentru test si trei modele istorice: un S6 al seriei 10, un S208H si un S210HD al seriei 200. Ruta de test aleasa de la periferia frumosului oras est-german pana in centru a oferit posibilitatea de a scoate la iveala spiritul inovativ, telurile si ideile care s-au perpetuat de aproape un secol in diferitele generatii de autocare Setra, stilul si distinctia.

S511HD – un autocar micut, dar de mare efect
Cea mai scurta versiune a Setra ComfortClass 500 si-a aratat calitatile de autocar agil pe strazile intortocheate si inguste ale centrului istoric al Dresdei, printre care se strecoara cu usurinta. Succesorul S411HD al seriei TopClass 400 este foarte popular in randul grupurilor mici de turisti, fiind foarte potrivit si ca shuttle luxos. Acest model cu podea inalta se poate echipa cu module de bucatarie sau cu aranjamente de tip club in spatele vehiculului, ideale pentru intalniri sau afaceri exclusiviste.
Compartimentul pentru pasageri ofera un nivel inalt de echipare, care include spatiu suficient deasupra capului pasagerilor, diferite tipuri de scaune si spatii pentru bagaje de dimensiuni generoase. Capacitatea calelor variaza in functie de pozitia usii a doua. Modelele cu intrare pe mijloc au un spatiu de bagaje de 5,3 m3 (cu toaleta) sau 6,5 m3 (fara toaleta). In cazul in care modelul se configureaza cu intrare prin spate spatiul de bagaje atinge 7,5 m3. Cu o clasificare de trei stele, S511HD poate lua la bord 41 de pasageri, in timp ce varianta de cinci stele ofera spatiu pentru 32 de pasageri. Cand vehiculul este configurat cu intrare prin spate, in varianta de trei stele, are 38 de locuri. Compartimentul pasagerilor ofera iluminare pe LED integrata in modulul de comenzi de deasupra scaunelor duble.
Soferul beneficiaza de un design inovativ, care creste confortul si atractivitatea. Volanul multifunctional este imbracat in piele, iar panoul de bord are acelasi aranjament ergonomic cu functii bine aranjate ca in cazul intregii game Setra Comfort Class.
Ca si predecesorul sau, S511HD are dimensiuni compacte, cu console fata si spate scurtate cu 120 si respectiv 625 mm comparativ cu S515 HD. Ampatamentul de 5.005 mm ofera un aranjament cu …

Articole similare

Ad