Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TransLogistica, loc de intalnire a cererii si ofertei

Deoarece TransLogistica a reprezentat o buna ocazie pentru studentii care se pregatesc sa lucreze in domeniu sa se familiarizeze cu acesta, organizatorii au oferit prilejul unei discutii intre ei si responsabilii de resurse umane ai unora dintre expozanti – care, de altfel, au fost disponibili si la stand, pentru a oferi informatii. In panel au fost invitati si patru profesori de la universitati din Bucuresti, Pitesti si Targoviste, care au prezentat ofertele educationale si chiar perspectivele de angajare pe care le au absolventii.
 

Iar directoarea de resurse umane a DB Schenker Rail a aratat ca unul din punctele slabe ale celor care aplica pentru un job in domeniu este cunoasterea insuficienta a limbii engleze si a evidentiat principalele aspecte de care este interesat un angajator la interviu si dupa.

Reprezentantul ASE Bucuresti, Cristi Vasiliu, a aratat ca „suntem parteneri intr-un program de master, Logistica Internationala, gazduit, organizat si coordonat de facultatea de Relatii Economice Internationale, dar cu cadre didactice din ASE, si avem si un parteneriat cu Arilog care s-a concretizat in vizite ale studentilor in firme specializate de logistica si in participarea unor reprezentanti din mediul de afaceri la activitatile noastre didactice, la conferinte si simpozioane“.
Acesta a mai spus ca dupa 2000 se poate vorbi si in invatamantul superior romanesc de o consolidare a logisticii ca domeniu de preocupare, au inceput sa apara teze de doctorat cu teme de profil si din 2006 sunt si discipline bine delimitate la facultatile de marketing, de agronomie alimentara si a mediului s.a. „In concluzie, avem toata gama de posibilitati de a scoli studenti in supply chain management, pana la faza de doctorat. Iar anul acesta incercam sa facem un proiect in cadrul Programului Operatio- nal Capital Uman, chiar pe axa competente si educatie in domeniul activitatilor logistice, si invit firmele doritoare sa ne devina parteneri.“
Si in cadrul Politehnicii exista din 2010 specializarea Logistica Industriala, unde cele mai multe discipline au profil tehnic, imbinat cu economic si de management, dar si de planificare a resurselor firmei, ERP, managementul centrelor de distributie, managementul lantului de furnizori s.a., asa cum arata reprezentantul institutiei, Adrian Popescu. Concret, studentii au posibilitatea de a invata cum sunt proiectate structurile logistice, cum sunt comandate si controlate ele si cum pot interactiona direct cu ERP. „Aceste discipline sunt fundamentate pe baza unui concept care reuneste toate structurile din lume, deci este foarte important.“ Pana acum au absolvit deja doua generatii de ingineri care stiu cum arata fluxul de materiale si informatii din cadrul unei firme si sunt pregatiti pentru automatizarea acestuia. Si multi s-au angajat imediat in companii de renume din domeniu, i-a incurajat Adrian Popescu pe studentii care au participat la dezbatere.

Articole similare

Ad