Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cerere ceva mai mare si in 2012, si in 2013

Piata de semiremorci frigorifice a crescut usor in 2012 si se asteapta o noua crestere, dar la fel de putin spectaculoasa, si in 2013. Configuratiile standard continua sa domine clar in topul preferintelor romanilor, si totusi, sistemele care cresc flexibilitatea si siguranta marfurilor le fac si ele cu ochiul, dar nu sunt gratuite si nici beneficiarii de transport care sunt constienti de utilitatea lor nu prea sunt de acord sa plateasca mai mult pe kilometru.


De la inceputul acestui an, Kögel este reprezentat in Romania de Hochstaffl, iar Sorin Necsescu, director de produs Kögel si vanzator pentru toate marcile din portofoliul acestei firme, declara ca in 2012 s-au vandut la noi 10 semiremorci Kögel cu temperatura controlata, toate standard, si ca tinta pentru 2013 este de 35 de unitati. Firma a avut si cereri pentru flote de frigorifice si clienti noi care vor sa-si diversifice posibilitatile de transport, dar, in ceea ce priveste flexibilitatea, Sorin Necsescu este de parere ca aceste vehicule nu pot fi folosite eficient si la alte tipuri de marfa, din cauza modului de incarcare, masei mai mari si dimensiunilor interioare mai mici.
CTE Trailers a vandut anul trecut 20 de semiremorci frigorifice Krone noi, din care 80% standard si 15% double-temp. „Pana acum, clientii cu care am discutat nu au solicitat specificatii pentru mai mult de trei temperaturi. Procentele de vanzare sunt cam la fel in fiecare an, celor doua modele adaugandu-li-se uneori Variofloor, alteori semiremorci cu podea dubla“, explica Mihai Dinu, managing partner CTE Trailers.
Pentru 2013 tinta este de 50 de semiremorci frigorifice noi, deoarece Krone este in crestere de cota de piata la nivel european, fiind singurul producator in masura sa ofere atat o semiremorca avand perete din fibra de sticla, cat si varianta cu perete de otel. In Romania, cea mai solicitata versiune este cea cu invelisul extern din otel, datorita rezistentei crescute la deteriorare.
Mihai Dinu considera ca piata romaneasca de semiremorci frigorifice a fost in crestere in 2012 si ca anul acesta va creste din nou, dar nu spectaculos. Krone ofera o semiremorca echipata cu un sasiu complet care beneficiaza de cea mai moderna tehnologie de construire a peretilor suprastructurii frigorifice, iar semiremorcilor rulate pot uneori sa reprezinte o achizitie avantajoasa.
In cazul Schmitz Cargobull, semiremorcile frigorifice reprezinta circa 10% din vanzarile din Romania, si totusi producatorul german este lider detasat, cu o cota de 75% in ultimii cinci ani, asa cum declara directorul de vanzari Eugen Stan, care estimeaza ca in 2013 piata va creste usor, cu pana la 10%, fata de 2012. Vanzarile au fost fragmentate anul trecut, nu au existat achizitii mari, dar „frigul a mers si va continua sa mearga pentru profesionisti“.

Articole similare