Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Judecatori specializati in transporturi rutiere ar putea aparea si la noi

Deoarece de mai multe ori deciziile judecatoresti nu sunt in concordanta cu reglementarile din transporturi, iar procesele dureaza destul de mult, UNTRR a propus specializarea unor judecatori in acest domeniu. Astfel de judecatori exista deja in mai multe state, printre care si Marea Britanie, unde au un rol aproape decisiv pe piata de transport.
UNTRR a cerut si Ministrului Justitiei, Catalin Marian Predoiu, specializarea unor judecatori in domeniul transporturilor rutiere, care sa duca la scaderea duratei termenelor de judecata a proceselor.
 

Acum, din cauza faptului ca judecatorii au nevoie de timp pentru aprofundarea cadrului legal specific, termenele de derulare a proceselor din transporturi sunt foarte lungi. Din acest motiv, tot mai multe state UE au adoptat deja solutia judecatorilor specializati in transporturi rutiere. Unul din acestea este Marea Britanie, unde judecatorii decid inclusiv daca o companie poate activa in domeniu sau e cazul sa i se retraga licenta de transport. UNTRR a motivat aceasta solicitare prin faptul ca transportul rutier de marfa si persoane reprezinta 75% din totalul transporturilor in Romania.

Articole similare