Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Referinte Online pentru Soferi

La inceputul lui mai 2013 s-a lansat o aplicatie de construire si interogare a unei baze de date cu referinte soferi. Aplicatia online este gazduita pe site-ul bursei europene de transport www.euload.com, in cadrul sectiunii Aplicatii Utile.

O referinta este un schimb de informatii cu privire la comportamentul profesional al unei persoanei intre fostii si noul angajator. Aceasta recomandare/referinta poate fi scrisa sau verbala, se foloseste pe scara larga si este la fel de veche precum munca in sine.
 

De cele mai multe ori exista in acest sens un acord tacit de intrajutorare/asistenta intre fostii si noii angajatori, deoarece fiecare firma se poate regasi, pe rand, in oricare din cele doua situatii.
Exista in prezent, in noua baza de date Euload, aproximativ 400 de referinte inregistrate, care respecta, prin constrangerea aplicatiei, un format standard.
Fara a divulga in vreun fel datele personale ale fostilor angajati (de exemplu, data nasterii, CNP, adresa exacta), formularul ofera doar numele si prenumele acestuia, precum si localitatea de resedinta, durata angajarii si anul lichidarii.
Formularul standard presupune mentionarea daca soferul respectiv a avut sau nu, pe parcursul indeplinirii obligatiilor, diverse incidente de natura specifica acestei profesii: furt de carburant, de marfa, de bani sau alte valori, accidente, amenzi din vina soferului, consum de alcool si probleme de comportament. Se solicita apoi acordarea unei note (pe o scara de la 1 la 10) pentru diferite tipuri de abilitati – stil de sofat, intretinerea masinii, lucru cu documente, punctualitate, atitudine, cunostinte teoretice – si acordarea unei note finale de ansamblu, tot pe o scara de la 1 la 10.
Datele de contact ale angajatorului care da referinta sunt puse la dispozitia viitorului angajator, in cazul in care acesta doreste sa clarifice unele aspecte sau sa obtina informatii suplimentare.
In plus, referintele inregistrate in baza de date se dezvaluie numai in urma cautarii dupa numele de familie al viitorului angajat, cautare care este accesibila doar membrilor cu abonament extra (90 de lei plus TVA/an), exclusiv persoane juridice, ceea ce limiteaza accesul celor care nu se afla intr-un proces de recrutare la aceste referinte.
Aplicatia are trei componente principale: inregistrarea referintei pentru sofer de catre fostul angajator, cautarea referintei in baza de date Euload de catre viitorul angajator si o sectiune, Lista referintelor mele, unde se pot gestiona (cauta, modifica, sterge) referintele pe care le-ati inregistrat.

Referindu-se la necesitatea acestei aplicatii, reprezentantii Euload arata ca soferii reprezinta resursa umana principala a oricarei firme de transport, „motorul” acesteia, deci …

Articole similare