Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Turcia cere o Comunitate fara restrictii in calea transportatorilor sai

O voce aparte in cadrul conferintei, dat fiind statutul de ne-membru UE al Turciei, a fost aceea a lui Alper Özel, vicepresedintele Comitetului Executiv al UND (Uniunea Transportatorilor Internationali din Turcia), care a pledat in favoare eliminarii restrictiilor din calea camioanelor turcesti.
Acesta a aratat ca Turcia exporta catre UE marfuri in valoare de 62,3 miliarde de euro si importa marfuri in valoare de 80,8 miliarde de euro si ca 50% din exporturile sale sunt realizate de companii cu capital european prezente acolo cu centre de productie.
 

Pietele principale de import pentru transportatorii turci sunt Germania, la mare distanta de Irak, Italia, la mare distanta de Romania, Franta, Iran, Grecia, Turkmenistan si Polonia.
Dar transportatorii turci sunt discriminati in UE, in special in Austria, considerata un fel de „Mare Zid Chinezesc“ in calea lor, si in Italia, care acorda doar 6.000 de autorizatii de tranzit, astfel ca peste acest numar camioanele turcesti trebuie sa foloseasca Ro-Ro pe ruta Italia-Austria-Germania pana in Franta, adica mai mult cu 1.000 km, …

Articole similare