Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cele cinci tari din Zona Euro care au apelat la imprumuturi de urgenta au inregistrat progrese

In contextul recentelor evenimente din Grecia, care au readus in prim plan subiectul statelor ce au contractat imprumuturi de urgenta, economistii PwC au analizat evolutia celor cinci tari europene care au apelat la astfel de imprumuturi: Cipru, Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania.
Analiza arata ca, in pofida faptului ca Grecia a fost prima dintre cele cinci care a apelat la imprumuturi de urgenta, la momentul actual se regaseste in aceeasi ipostaza din care a plecat.
Irlanda a tinut „capul de afis” al reformei economiei statelor de la periferia Zonei Euro.
 

Aceasta a inregistrat o crestere in termeni reali de 5,2% in 2014, economistii PwC estimand o crestere economica de pana la 3,9% in decursul acestui an. De fapt, Irlanda a fost prima dintre economiile periferice al carei PIB a depasit nivelul de dinainte de criza.
In opinia economistilor PwC, in Spania cresterea accentuata de aproximativ 3% din acest an va imbunatati treptat profitabilitatea sistemului financiar si va contribui la reducerea numarului de credite neperformante. Spania si-a pastrat, de asemenea, cadenta reformelor structurale in ultimele 12 luni, cu politici menite sa reduca nivelul somajului pe termen mediu. Din aceste motive, Spania este de asteptat sa …

Articole similare