Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pall-Ex isi urmeaza dezvoltarea

Firma de origine britanica, Pall-Ex a implinit anul acesta 20 de ani de la infiintare, in Romania fiind prezenta cu subsidiara din 2011. Conceptul de a functiona in sistem de franciza a atras tot mai multe companii de transport sau distributie de la noi, astfel ca reteaua Pall-Ex se poate lauda deja cu 30 de parteneri in toata tara, care pana la finalul anului vor ajunge 34. Planurile de dezvoltare vizeaza atat infiintarea de noi hub-uri la Bacau si Cluj, dar si extinderea in Ungaria si Republica Moldova, sub licenta Pall-Ex Romania.
 

Pall-Ex este specializata in livrarea de palete mici de marfa, dar si de partide formate din 1-6 paleti. Cu o traditie de 20 de ani in Marea Britanie, acest concept a patruns in Romania in 2011 si functioneaza in sistem de franciza prin 30 de parteneri in toata tara, dintre care sapte sunt firme de distributie de produse alimentare si 23 sunt transportatori.

„Oferim tarif/palet, nu lei/km“
Pall-Ex asigura partenerilor know-how-ul unei retele internationale, dar si posibilitatea de a oferi servicii suplimentare clientilor acestora, respectiv distributia partidelor mici in cazul firmelor de transport specializate care detin numai vehicule de 20 t. „Avem cea mai mare echipa de vanzari a unei companii de logistica din Romania, cu 30 de reprezentanti in toata tara. In plus, apartenenta la reteaua Pall-Ex este o carte de vizita pentru acestia“, a explicat Catalin Chelaru, reprezentantul Pall-Ex Romania.
Clientii companiei pot beneficia de un serviciu de livrare rapida la nivel national in 24 de ore si de trasabilitate. In plus, foarte multi clienti isi doresc sa aiba dovada livrarii a doua zi, lucru ce poate fi realizat cu ajutorul sistemului informatic al companiei, prin care se poate trimite catre client documentul scanat la timp. Un alt avantaj al celor care decid sa isi transporte bunurile prin reteaua Pall-Ex este posibilitatea ca marfa sa fie asigurata la valoarea sa reala, dar si o bugetare usoara a costurilor cu transportul. „Noi nu oferim clientilor lei/km, ci tarif per palet.“
Serviciul Premium, ce presupune livrarea a doua zi, este preferat de 48% dintre clientii companiei, restul optand pentru serviciul Economy.
Indiferent de varianta preferata, clientii sunt siguri ca marfurile lor vor ajunge la timp la destinatie. In ultimii doi ani, peste 99% dintre livrarile efectuate in reteaua Pall-Ex au ajuns la timp la destinatie si doar la 0,001% s-au constatat deteriorari. In prezent, Pall-Ex deserveste 2.460 de clienti activi din domenii variate, din care 2.010 sunt clienti luna de luna, printre care se gasesc si firme foarte mici.

Bacau si Cluj, doua puncte de interes
Modelul de business al companiei se aseamana cu cel de curierat, respectiv exista un hub central la Sibiu si altul secundar la Bucuresti. Fiecare partener are o zona deservita, ce distribuie toate marfurile venite prin retea din tara. Acestia colecteaza marfurile de la clientii lor zonali pe care le transporta cu un camion de 20 t la hub-ul central, unde sunt sortate si apoi se intorc la partenerii zonali pana dimineata. Anul acesta compania mai are in vedere deschiderea a doua hub-uri zonale la Bacau, pentru colectarea marfurilor din zona Moldovei, si la Cluj, pentru a deservi zona de vest a tarii.
In afara de hub-urile regionale, compania mai are in plan deschiderea unui serviciu de retail service cu livrari internationale si verificarea calitativa
si cantitativa a marfii, dar si dotarea soferilor cu PDA, ce va permite o confirmare imediata a livrarii.
Reteaua Pall-Ex utilizeaza 342 de masini de distributie si 14.500 m2 de depozitare de la toti membrii sai, care au impreuna circa 650 de angajati.

Urmeaza Ungaria si Republica Moldova
In afara de tara noastra, compania mai este prezenta in Italia, Spania, Franta, Portugalia, Polonia si Benelux. Iar planurile de dezvoltare vizeaza Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova. Pentru filialele din Ungaria si Republica Moldova, licenta o detine tot Pall-Ex Romania. In Ungaria compania are in vedere inceperea operatiunilor in primul trimestru al anului urmator, iar extinderea in Republica Moldova depinde de timpul necesar pentru efectuarea formalitatilor vamale. „Cat priveste Republica Moldova, studiem posibilitatea de a nu sta 48 de ore in vama, deoarece altfel nu mai putem face distributie rapida de marfa“, a exvplicat Catalin Chelaru.

Cifra de afaceri creste
Anul trecut, Pall-Ex Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 11,93 milioane de lei, in crestere cu 39% fata de 2014. Prin cei 30 de membri ai platformei, compania a transportat anul trecut aproape un sfert de milion de paleti, cu 45% mai multi decat in anul precedent. Daca anul trecut investitiile companiei au fost de aproape jumatate de milion de euro, planurile pentru anul acesta includ investitii de 650.000 de euro.

Articole similare