Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„Ne vom indrepta atentia spre domenii in care nu am fost prezenti“

Cu afaceri in jurul a 100 de milioane de euro in 2016, EVW Holding Romania isi continua si anul acesta strategia de dezvoltare, insa mizeaza tot mai mult pe cresterea organica data de resursa umana, legatura principala intre companie si partenerii sai, dupa cum ne-a marturisit Stefan Vaju, CEO EVW Holding. Planurile de dezvoltare pe anul in curs includ si inaugurarea unui nou dealership pe partea de After Sales in zona Pantelimon (Bucuresti), achizitia unui teren si deschiderea unui nou atelier in Republica Moldova, la Chisinau, dar si implementarea unei solutii ERP integrate, pentru care s-a bugetat aproape un milion de euro.
 

Cum arata compania la mai bine de un an de cand ati venit la conducerea ei si incotro se indreapta?
Sectorul auto este unul foarte dinamic, care are multe in comun cu cel agricol din care am venit eu. Tin foarte mult la echipa pe care o construim si suntem in zona in care ne-am asezat si ne vom indrepta atentia spre domenii in care nu am fost prezenti si unde, practic, transportul este o veriga importanta.
Ne uitam astazi si in zona economiei circulare, adica identificarea unui model de business care are o amprenta rationala asupra mediului, dar care este, in acelasi timp, eficient din punct de vedere economic. In acest sens, cel mai bun exemplu pentru noi este fabrica de anvelope resapate pe care o avem la Gilau (Cluj) sau partea de remanufacturare a unor piese, unde suntem prezenti cu Turbo`s Hoet Romania, compania care activeaza in sfera turbosuflantelor noi si reconditionate.
Pe de alta parte, cifra noastra de afaceri se invarte in jurul vanzarii de camioane, de aceea dorim sa dezvoltam partea de service. De exemplu, daca acum 15 ani signalistica unui service era reprezentata de o „cheie“ sau o „surubelnita“, astazi vorbim de un „USB“, mecanicul este transformat in specialist mecatronic. Domeniul se modifica, sunt doar cativa ani de la camionul conventional pana la cel electric, clar pana in 2025 lucrurile vor fi diferite. Pe langa camion vorbim de consumator, de poluarea fonica etc. Si mai este un lucru foarte important, generatiile noi. Vorbim de o reasezare a noastra din acest punct de vedere, cum promovam oamenii, cum ii educam. Sunt lucruri la care noi suntem atenti si pe care ne construim viitorul.
Cum a fost 2016 pentru EVW Holding si ce se prefigureaza pentru anul acesta?
In 2016 am avut o cifra de afaceri de peste 100 de milioane euro, o crestere foarte sanatoasa, de aproape 20% fata de 2015. Rezultatele au venit ca urmare a actiunilor incepute in anii trecuti. Cat despre strategia pe care am inceput-o, ea isi va arata rezultatele in anii urmatori.
Referitor la 2017, in prima parte a anului am inregistrat o crestere de 10% la vanzarile de vehicule noi, insa …

Articole similare