Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault accelereaza electrificarea utilitarelor

Luna trecuta Renault a lansat spre vanzare Master Z.E., echipat cu acelasi motor electric de 33 kW si aceeasi baterie dezvoltata impreuna cu LG Chem care se gasesc si pe ZOE si Renault Kangoo. Principalii beneficiari ai celei mai mari utilitare electrice produse de Renault sunt firmele de curierat, care nu pun accent pe sarcina utila, ci mai degraba pe volum de incarcare. Iar Master Z.E. ofera aceeasi capacitate ca si modelul diesel, gratie noii generatii de baterie, care a permis reducerea dimensiunilor si cresterea densitatii energetice. Ultimul van electrificat de la Renault ofera o autonomie de 120 km, producatorul garantand minimum 80 km in cele mai dificile conditii de utilizare: incarcat la capacitate, in trafic cu multe opriri si reporniri de pe loc sau la temperatura scazuta. Pretul pentru piata franceza porneste de la 48.000 de euro plus TVA (L2H2) plus o rata de inchiriere a bateriei de 75 de euro pe luna.
 

Cu Master Z.E., Renault Pro+ isi extinde consistent oferta de vehicule utilitare electrice, la acest moment fiind producatorul cu cea mai larga gama de vehicule electrice.
Master Z.E. este echipat cu un motor electric cu o eficienta energetica foarte buna. Puterea maxima atinsa este de 57 kW (76 CP), motorul fiind deja testat pe ZOE si Kangoo Z.E. Renault garanteaza o autonomie medie de 120 km, insa aceasta depinde foarte mult si de conditiile de trafic, de incarcatura medie si, bineinteles, de modul in care soferul conduce. Un stil de conducere orientat catre economie presupune folosirea foarte rara a franei, vehiculul fiind echipat cu sistem de recuperare a energiei la franare care intra in functiune de fiecare data cand se ridica piciorul de pe pedala de acceleratie. Astfel, anticipand conditiile de trafic, un sofer atent poate extinde autonomia pana la 140, chiar 200 km! In schimb, un stil de conducere sportiv, cu accelerari accentuate si frane dese, reduce posibilitatea de folosire a masinii sub 100 km pana la o noua incarcare.

Articole similare