Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Reglementarile din prezent

Reamintim ca daca intr-o saptamana, dupa sase zile de lucru, se ia o pauza scurta de 24 de ore (deci se reduce cu 21 de ore pauza saptamanala normala la care are dreptul soferul), in a doua saptamana acesta trebuie sa ia o pauza de 45 de ore, in a treia saptamana o pauza normala de 45 de ore sau o pauza scurta, iar in a patra saptamana o pauza de 45 de ore plus o compensatie de 21 de ore, deci in total 66 de ore.
Conform art. 8 (6) din Regulamentul (CE) 561/2006, in doua saptamani consecutive un sofer trebuie sa ia cel putin urmatoarele perioade de odihna: doua pauze saptamanale normale sau o pauza saptamanala normala si o pauza saptamanala redusa de cel putin 24 de ore. Dar reducerea se compenseaza printr-o pauza echivalenta care trebuie luata fara intrerupere inainte de finalul celei de-a treia saptamani de dupa saptamana in cauza.
 

Pauza saptamanala scurta poate fi luata in cabina. In ceea ce priveste pauza de 45 de ore, legea germana nu precizeaza exact unde in afara cabinei trebuie luata, ci spune doar ca trebuie sa fie conditii adecvate pentru somn. Dar se poate presupune ca se refera la hoteluri, moteluri si pensiuni, precum si in alte cladiri, ca apartamente inchiriate.

Articole similare