Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

International Alexander si Vos Logistics Cargo – castigatorii premiilor I

Revista Tranzit a premiat cei mai eficienti operatori de transport si logistica din Romania. Marele premiu la categoria „cel mai eficient operator de transport cu capital romanesc” a fost acordat inca o data companiei aradene International Alexander, care a obtinut anul trecut cel mai mare profit din exploatare, inaintea Dianthus Company si Vio Transgrup, ocupantele locurilor al doilea si respectiv al treilea. Foarte bine s-a situat si o alta firma aradeana, Filip SRL, care a ocupat locul al patrulea din punct de vedere al acestui indicator de performanta.
 
EBITDA ridicat au avut si Dolo Trans Olimp si International Lazar Company, alte doua firme premiate cu regularitate pana acum de revista Tranzit, care anul acesta au castigat doar mentiune de finalist, ca urmare a veniturilor mari obtinute din alte activitati.
Printre firmele finaliste din acest an la premiile de eficienta Tranzit s-au mai numarat Com Divers Auto Ro (luat in calcul impreuna cu cifrele consolidate de la Com Divers Logistics), Dumagas Transport, Dunca Expeditii, Ravitex si Total NSA.
Anul acesta, analiza efectuata de revista Tranzit pentru desemnarea castigatorilor s-a bazat si pe informatii si evaluari efectuate de Coface. 
 
Vos Logistics este cel mai eficient operator de transport cu capital strain din Romania.
Dupa terminarea, anul trecut, a transferului gestionarii activitatilor de transport international din Olanda in Romania, grupul de firme Vos Logistics – Logistics Bulk SA (pe locul al 11-lea in Top 20 in functie de cifra de afaceri din 2018, cu 42.906.419 euro, fata de 1.283.189 de euro in 2017), Vos Logistics Cargo SA si actionarul acestora Vos Logistics Romania (pe locul al 18-lea in Top cifra de afaceri pe 2018, cu 36.796.235 de euro, fata de 37.799.552 de euro in 2017) – a inregistrat rezultate financiare si mai bune. Cu o cifra de afaceri cu 8% mai mare, in paralel cu o dublare a profitului net, in comparatie cu 2017, de la 3,5 la 6,7 milioane de euro, Vos Logistics Cargo s-a clasat anul acesta in topul firmelor de transport cu capital strain, surclasand Skiptrans, filiala firmei belgiene Jost, si Duvenbeck, aflat pe podium constant la aceasta categorie in ultimii noua ani.
 
Skiptrans si Duvenbeck Logistik, pe podium
Skiptrans a inregistrat, de asemenea, o crestere cu 37% a cifrei de afaceri in 2018, fiind printre putinele firme straine care si-au crescut parcul auto in 2019, in ciuda amenintarilor reprezentate de Pachetul Mobilitate si a acuzatiilor de dumping social cu care se confrunta pe piata de origine, Belgia. Skiptrans a inmatriculat anul acesta 150 de camioane noi, dintre care 90 sunt Iveco pe LNG. Mai mult, compania a inceput constructia unui centru de service, a unei autobaze si a unui depozit in apropiere de Cluj.
Pe locul al treilea in acest top este Duvenbeck Logistik, cu 82.680.353 de euro cifra de afaceri in 2018, cu 12% peste valoarea din 2017, de 73.552.011 euro, si cu rezultate constant in crestere in ultimii patru ani.
Doua mentiuni au fost acordate Logistic E van Wijk si Eurofleet Transports, ultima dintre ele inregistrand cel mai mare profit operational obtinut de o firma de transport din Romania, inaintea International Alexander, Dianthus Company si Skiptrans.
 
Viorel Angelescu, managerul anului in transporturi
Viorel Angelescu, proprietarul firmei Vio Transgrup, a primit anul acesta trofeul pentru „cel mai eficient manager de transport din Romania”, datorita evolutiei foarte bune a indicatorilor financiari ai companiei din ultimii ani, care a dus la urcarea firmei cu sediul in Targoviste pe locul al treilea la categoria „Cel mai eficient operator de transport cu capital romanesc”.
Alegerea prudenta a partenerilor de afaceri, specializarea continua si reinvestirea profitului obtinut an de an au dus la construirea unei firme cu o rata a solvabilitatii ridicata si unele dintre cele mai bune rate ale rentabilitatii capitalurilor proprii si activelor. 
De asemenea, profitul din exploatare a plasat firma in top 5 al firmelor cu capital romanesc, dupa International Alexander, Dianthus Company, Fartud si Transeuro Express, ultimele doua, insa, neparticipand la competitia initiata de revista Tranzit.
 
Gefco revine pe primul loc la „cel mai eficient operator de logistica si expeditii”, in conditiile in care DB Schenker primeste inca o data Premiul de Excelenta in Expeditii si Logistica
 
Gefco Romania revine anul acesta pe primul loc in clasamentul de eficienta in logistica si expeditii, dupa un 2018 foarte bun din punct de vedere al rezultatelor financiare. Gefco a avut cea mai buna cifra de afaceri raportata la numarul de angajati, la ceilalti indicatori analizati (profit din exploatare, grad de rentabilitate a investitiilor si capitalurilor proprii, EBITDA, grad de indatorare raportat la EBITDA etc.) nefiind prima, insa toate rezultatele au fost echilibrate, ceea ce a condus-o in final pe prima pozitie, exceptand DB Schenker, bineinteles, care si anul a

Articole similare