Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai multe incidente vizand alimente, bauturi si electronice

Conform traditionalului raport despre furturile de marfa realizat de BSI Supply Chain Services&Solutions si TT Club, printre tendintele consemnate in ultimii doi ani in cazul acestor tipuri de incidente se numara aceea de a viza camioanele in mult mai mare masura decat pana acum comparativ cu alte mijloace de transport si aceea ca industria alimentara si a bauturilor sufera din cauza celor mai multe astfel de atacuri. Ce se remarca in plus in 2019 este cresterea numarului de sechestrari de marfuri si a numarului de furturi din vehicule, mai ales in parcari nesecurizate, incidentele in tranzit, aflate in scadere, continuand totusi sa fie pe primul loc ca numar.
 
La nivel global, 26% din furturi sunt reprezentate de sechestrari de vehicule, 20% sunt furturi din vehicule, 16% sunt furturi de vehicule, 14% sunt taieri de prelate urmate de intrare in semiremorci si sustragerea marfurilor, 12% sunt furturi din diverse facilitati/cladiri si 12% sunt alte tipuri de furturi. Asta in conditiile in care in 2018 taierea prelatelor a reprezentat 26% din totalul infractiunilor de furt, urmata de furturile din vehicule, cu 19%, sechestrari, cu 17%, furturi din diverse facilitati, cu 13%, furturi de vehicule, cu 10%, si de alte furturi, cu 15%.
87% din furturi au fost anul trecut din camioane (procent in crestere fata de 84% in 2018), 10% din diverse cladiri (13% in 2018), 1% in transport maritim si 2% alte tipuri de transport, in timp ce in 2018 1% au fost furturi din trenuri si 2% din alte mijloace.

Articole similare