Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FM Logistic tine pasul cu schimbarile globale

Luna trecuta a avut loc cea de a opta editie a evenimentului anual organizat de FM Logistic pentru clienti. Catalin Olteanu, directorul FM Romania, a explicat modul in care compania reuseste sa tina pasul cu noile cerinte ale pietei. Una din activitatile pe care se pune un accent tot mai mare este co-packingul, pentru care cererea este in crestere.

Evenimentul a fost o ocazie de a reaminti clientilor si potentialilor clienti faptul ca FM Logistic va continua sa investeasca in tara noastra, dovada fiind si constructia aflata in curs a inca 10.000 m2 de depozit la Petresti.
 

Catalin Olteanu a explicat ca in ultimii ani s-au schimbat centrele de consum si de productie ale lumii. Astfel, daca in trecut Europa Centrala si de Est figura ca o zona in care totul este cu pret redus, acum tarile de aici au inceput sa conteze tot mai mult, deoarece aici consumul a crescut. In plus, planeta este tot mai atenta la dezvoltarea sustenabila si la faptul ca resursele se raresc.
O alta schimbare la nivel mondial tine de securitatea ce a crescut semnificativ in ultimii ani, atat in locurile publice precum aeroporturile, cat si la nivel de companii. In plus, un alt factor ce influenteaza logistica este acela ca populatia se indreapta tot mai mult catre orase, dar si imbatraneste, ceea ce schimba si nevoile clientilor finali.
In acest context, FM Logistic isi doreste optimizarea intregului lant logistic al clientilor, astfel incat sa grabeasca procesul de aducere a marfurilor in fata consumatorilor. Pentru o adaptare rapida la cerintele clientilor, compania a creat de optimizarea continua, dar si un program de vanatoare de pierderi. „Iar atunci cand nu mai ai ce imbunatati la lucrurile actuale trebuie sa te concentrezi mai mult asupra inovatiilor.“

Impachetam orice!
Co-packingul este o activitate importanta in toate depozitele FM Logistic, unde sunt pregatite anual la nivel de corporatie in jur de 1,3 miliarde de unitati. Cele mai importante zone de co-packing ale companiei se gasesc in Europa, unde exista o cerere foarte mare in acest sens. Cea mai mare locatie FM Logistic, unde se desfasoara toata gama de activitati, de la productie pana la ambalare, este cea din Slovacia, de langa Bratislava. Compania activeaza si in zona de inovatie, una din inventiile celebre ale angajatilor acesteia fiind …

Articole similare