Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Calatorie in stil business

Cea de a sasea generatie a legendarului Transporter este foarte apreciata si de organizatorii de business shuttle care prefera modelele Caravelle sau Multivan. Pentru a explora si calitatile versiunilor de transport persoane T6 am folosit un Multivan CL KR 2.0 TDI de 150 CP pentru doua calatorii cu familia la mare si la munte. In total, 1.155 km (Bucuresti-Mangalia-Bucuresti-Sibiu-Bucuresti), cu un consum mediu de 8 l/100 km. Pe anumite portiuni de drum regional consumul a fost aproape de cel indicat de producator, 6,5 l/100 km, insa nu atat consumul ne-a atras atentia la acest model de exceptie, cat mai ales eleganta si atentia la detalii, care asigura tot confortul necesar la drum lung sau numai pentru cativa kilometri.
 

Silueta deja consacrata a Transporter Multivan s-a pastrat si la modelul 2015, formele caroseriei fiind insa mult mai fluide, mai armonioase si mai aerodinamice. Elementele cromate de la exterior atrag atentia, farurile pe LED cu lumini de zi LED si stopurile tot pe LED, rosii, grila neagra cu trei bare cromate si jantele de aliaj intregind silueta unuia dintre cele mai populare autovehicule folosite pentru transport de persoane din aceasta gama. Sistemul de iluminare este economic si functional, beneficiind de reglaj automat, in functie de conditiile de drum.
Oglinzile laterale au carcase elegante, vopsite in culoarea caroseriei, fiind rabatabile si incalzite electric.
Treapta de acces, iluminata, este si ea cromata, prevazuta cu o suprafata care previne alunecarea. Podeaua masinii este un pic cam inalta, astfel ca sunt binevenite cele sase manere de sustinere dispuse cate trei pe fiecare latura atat pentru sofer, cat si pentru pasageri, pentru a asigura accesul facil si sigur in cabina.
Plansa de bord are un aspect ingrijit, linia curbata fiind in armonie cu panourile usilor. Formele fluide asigura o vizibilitate buna in fata vehiculului, butoanele de actionare a diferitelor functii fiind usor de operat si la indemana. La fel ca la noul Caddy, butoanele de control al ventilatiei, spitele volanului si conturul aparatului de radio sunt din material plastic lucios, care arata foarte bine, dar obliga soferul la o intretinere atenta a masinii pentru a indeparta urmele degetelor si praful de pe bord si de pe aparatul de radio/navigatie, cu control tactil.
Toate elementele de decor sunt in tonalitati de gri cu negru sau bleumarin. Motivul ales este cusatura alba pe fata, folosita atat la scaunele din piele, cat si la tapiteria interioara, de pe panourile usilor si plafon (de culoare alba), la volan si la husa care imbraca maneta schimbatorului de viteze. Mocheta, de foarte buna calitate, neagra, evidentiaza si mai bine elementele de decor gri metalizat.
Finisajele din piele de la scaune sunt prelungite si la cotiere si tetiere, toate in combinatii de piele intoarsa gri cu negru sau bleumarin. Aceleasi tonalitati le regasim si pe consola centrala, din plastic gri metalizat si insertii de plastic negru, lucios.

Articole similare