Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Legenda continua

Ford Transit implineste anul acesta 50 de ani de la lansare, momentul fiind sarbatorit de producatorul american printr-o serie de evenimente care au evidentiat importanta actualului Transit pe piata de utilitare usoare, un test drive cu masini de epoca, dar si o intalnire cu unii dintre membrii echipei care a lucrat la promovarea primei serii a legendarului model.
 

Cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la lansarea Transit, Ford a comandat un studiu potrivit caruia, cu o cifra de afaceri de 580 de miliarde de euro numai in Franta, Germania si Marea Britanie, sectorul vanurilor ramane pilonul de baza al economiei europene. Centrul de cercetare a economiei si afacerilor a aratat ca domeniile care depind de exploatarea vanurilor (producatori, sectorul de intretinere si reparatii, utilitati si transport) au contribuit cu aproape 600 de miliarde de euro la economiile Frantei, Germaniei si Marii Britanii in 2014, o crestere cu aproape 16% comparativ cu 2010. Raportul comandat de Ford arata ca impactul vanurilor in economiile europene este in crestere, in paralel cu extinderea comertului on-line si cresterea activitatii micilor mestesugari.
Numai in Germania comertul on-line a crescut cu 25% in 2014 fata de 2013, iar pentru anul acesta este prevazuta o noua crestere de 23%. Procentele sunt similare in Polonia si Spania. In Franta anul trecut s-au inregistrat 5,2 milioane de vanuri, urmata de Spania (4,6 milioane), Italia (3,8 milioane), Marea Britanie (3,5 milioane), Polonia (2,7 milioane) si Germania (2,3 milioane).
Cea mai mare crestere intre primele sase natiuni a fost inregistrata in Polonia, cu 85% fata de anul 2000. Cele mai multe vanuri din gama medie, in care se situeaza si Transit, s-au vandut in Germania, cu 281.000 de vehicule inmatriculate in 2014, urmata de Marea Britanie (231.000) si Franta (187.000).
Cu intreaga gama de utilitare innoita, Transit a facut din Ford prima marca de vehicule comerciale din Europa dupa vanzarile inregistrate in primele opt luni ale acestui an, cu o crestere de 33% fata de 2014. De mentionat ca in 2012 Ford era pe locul al saptelea in topul marcilor de vehicule comerciale cu cele mai mari vanzari.

Nemtii au botezat vanurile Ford Transit
Nascut intr-o familie ai carei membri lucrau aproape toti la Ford, Brian Eckersley, Product Planner pentru gama de vanuri in 1965, rememoreaza momentul lansarii Ford Transit. „Trebuia sa fie un vehicul obisnuit care sa inlocuiasca atat modelul britanic de van, cat si pe cel produs de Ford la Köln, sub denumirea de Taunus.”
Unul dintre predecesorii Transit, modelul FK, lansat in Germania in 1953, a fost primul vehicul Ford care a introdus numele Transit, devenind cunoscut ca Ford Taunus Transit. Cand Ford a decis sa introduca noul model european de van in 1965, acesta trebuia sa fie lansat sub numele de seria V in Marea Britanie. Sir William Batty, care mai apoi a devenit presedintele Ford Britania, a vrut sa vada cu cateva saptamani inainte de lansarea oficiala cele doua modele …

Articole similare