Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Durabilitate si eficienta

Primul lansat din seria de noutati anuntata pentru industria pick-up-urilor este Mitsubishi L200, care si-a facut debutul pe piata romaneasca in cadrul unui eveniment dinamic – o serie de teste de conducere atat pentru jurnalisti, cat si pentru clienti – organizat pe un traseu off-road generos, cu rampe si pante, grohotisuri, apa, nisip si pietris, dintr-o cariera de balastru de pe malul raului Ialomita.
 

Experienta capacitatii de tractiune deosebite a noului L200 si a cuplului motor puternic, a transmisiei agile, cu un schimb prompt al treptelor de viteze, si a rigiditatii sasiului si a suspensiilor performante a fost posibila gratie echipei lui George Grigorescu, care a conceput traseul si a supravegheat fiecare sofer invitat.

Noul L200 este destul de similar in multe privinte cu modelul de pana acum, si asta pentru ca este unul dintre modelele de pick-up-uri cele mai noi de pe piata. Noutatea majora o reprezinta motorul de 2,4 l.
La exterior, seria a cincea a Mitsubishi L200 pastreaza linia-simbol „J-Line” dintre cabina cu doua usi si bena, preluata in prezent de noul Nissan Navara, pentru a creste confortul oferit pasagerilor care ocupa locurile din spate ale cabinei. Noul design al caroseriei este mai aerodinamic, coeficientul Cd fiind redus de la 0,46 la 0,40, in conditiile pastrarii greutatii proprii la un nivel care-i permite L200 sa se mandreasca cu cel mai bun raport putere/greutate: 10,36 kg/CP, pentru modelul cu cabina dubla echipata cu motor de 2,4 l si cutie automatizata de viteze.
Utilizarea placilor de otel de inalta rezistenta si a unui sasiu puternic a contribuit la mentinerea greutatii in limite rezonabile – doar 1.875 kg in cazul versiunii Double Cab 2.4 DiD MIVEC AS&G 4WD M/T – ceea ce permite o imbunatatire a capacitatii de remorcare de pana la maximum 3.100 kg. In plus, creste rezistenta la coroziune si durata de viata, precum si rigiditatea totala si siguranta la impact.
Producatorul japonez a renuntat la liniile foarte rotunjite de la modelul precedent, pentru a accentua dinamica si puterea. Caroseria usor modulata lasa impresia unei linii musculare care denota robustete, insa nu la fel de exagerate ca in cazul altor competitori. Barele de protectie sunt insa masive, incadrand farurile cu lumini de zi pe LED si proiectoarele Bi-Xenon.
Bena este conceputa ca fiind parte integranta a cabinei, oferind in acelasi timp o capacitate de incarcare ridicata. L200 propune una dintre cele mai mari lungimi interioare din clasa sa, fara a micsora capacitatea de incarcare a benei, a carei lungime totala a fost crescuta cu 2 cm, pana la 1.520 mm, adica 29,2% din lungimea totala (modelele concurente se situeaza intre 28,5 si 29,6%, potrivit datelor furnizate de Mitsubishi Motors Corporation – MMC).
Noul L200 se situeaza tot in cadrul clasei modelelor cu lungimea de 5 m (5.205 mm pentru varianta Double Cab), fiind foarte manevrabil si usor de parcat, gratie celei mai mici raze de bracaj din clasa sa – 5,9 m, …

Articole similare