Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economie, ecologie si siguranta

2012 a fost anul targurilor specializate pentru industria vehiculelor comerciale. Automechanika si IAA au fost ocazia ideala pentru producatorii de piese sa isi prezinte noutatile. Atentia s-a indreptat catre solutii care sa aduca economii de carburant, sa reduca emisiile poluante, sa creasca siguranta pe sosele si in acelasi timp sa indeplineasca cerintele pe plan regional ale producatorilor de vehicule si utilizatorilor. Dar noutatile lor au vizat mai ales echiparea vehiculelor Euro 6.


Eco Air Compact pentru remorci de la BPW este un sistem inovator de suspensie pneumatica in combinatie cu noi rezervoare de aer, mai usoare. Sistemul este montat pe un element turnat, din doua piese, care se prinde pe axa in plan diagonal. Conexiunea diagonala cu axa asigura un transfer optimizat al fortelor, in conditiile in care sistemul are mai putine componente, obtinandu-se astfel si un design mai robust.

Continental a lansat sistemul electronic de franare MK 100 ESC XT, despre care se presupune ca va intra in productia in serie in 2015. Acesta este o extensie a gamei si a fost special creat pentru vehiculele grele. Sistemul inglobeaza toate functiile standard ale unui ESC si, in plus, pentru versiunile premium va include si functia ACC (Full Speed Range – FSA). Mai mult, printr-o customizare simpla a softului, poate fi folosit si pentru vehiculele hibride, cu un nivel de eficienta de 98% in ceea ce priveste recuperarea energiei de franare.

Delphi Product&Service Solutions a lansat primul sau sistem de diagnoza a turbosuflantei, care va putea detecta problemele aparute in functionarea tehnologiilor de administrare a emisiilor, ce vor aparea pe piata odata cu introducerea Euro 6. Acesta va indica exact unde anume pe circuitul de aer a aparut o problema.

Federal Mogul a prezentat mult-asteptata gama de stergatoare Champion, cu optiuni pentru segmentul premium, dar si pentru cel mediu, Champion Easyvision, unde s-a folosit tehnologia flat blade, si Champion AeroVantage.
Printre cele mai recente inovatii se numara si sistemele de control al injectiei de ulei pentru …

Cea de-a treia generatie a sistemului de management al flotelor Haldex Fleet+ poate stoca pana la 1.000 de curse, iar datele pot fi exportate catre PC in format Excel. Este compatibil cu toate sistemele de PC si disponibil in 16 limbi. Noua generatie Fleet+ nu este utila doar companiilor cu flote proprii sau de inchirieri, ci si producatorilor de remorci, deoarece …

Hella a lansat farul cu LED, pentru vehicule comerciale, a carui caracteristica speciala sunt proiectoarele pe leduri. Solutia inovativa Hella este bazata pentru prima data pe conceptul racirii pasive, cu doua dispozitive care disipeaza caldura, montate in afara carcasei farului.
Lampa cu leduri consuma 21 W, cu 49 mai putin decat un bec cu filament obisnuit.

Knorr-Bremse a lansat mai multe produse anul trecut, toate vizand reducerea consumului de carburant si a emisiilor, rezistenta in timp si siguranta pe sosele.
Un sistem care promite in ceea ce priveste reducerea consumului de carburant este Pneumatic Booster (PBS), care foloseste aerul comprimat nu numai pentru franarea vehiculului, ci si pentru accelerare. La plecarea de pe loc sau in panta, sistemul injecteaza aer in conducta de admisie, eliminand astfel intarzierile turbinei.

MANN+HUMMEL economiseste spatiul la maximum prin noul modul compact de management al uleiului pentru vehicule comerciale, care combina filtrarea, racirea si pulverizarea intr-o singura carcasa. Acest modul are si functie de auto-ventilare. Inovatia consta in discul separator dezvoltat impreuna cu Alfedx, care permite integrarea celor trei interfete.

SAF-Holland si TMD Friction au dezvoltat o noua garnitura pentru tamburii de frana, pentru semiremorci, care va intra in echiparea standard in iunie 2013. Datorita materiilor prime speciale folosite, aceasta este foarte durabila si poate fi adaptata.
SAF mai propune cele patru kituri noi cu ajutorul carora axele SAF pot fi upgradate sau adaptate foarte usor. Kitul pentru roti SAF 80 ONE conduce la reducerea greutatii totale a semiremorcii, iar kitul pentru frana, SBS 2220 H0, permite instalarea foarte simpla a franei pe disc.

Anul trecut, Webasto a preluat Diavia, un producator italian renumit de aer conditionat care completeaza ideal gama sa. In anii '60, Diavia a fost prima firma europeana care a produs sisteme de aer conditionat pentru vehicule. Prin aceasta achizitie, gama Webasto a integrat si sisteme de frig pentru transport de marfuri perisabile, precum si sisteme de aer conditionat pentru vehicule speciale …

ZF a lansat cutia de viteze TraXon cu 12 sau 16 trepte, cu transmisie directa sau overdrive si cuplul motor crescut cu pana la 25% fata de AS-Tronic. Raportul de transmisie este de 10,68 Nm/kg. Cu noua cutie de viteze s-a optimizat si zgomotul, care a fost redus de la 80 la 74 dB. Greutatea noii cutii de viteze este de 250 kg in configuratia cu un singur ambreiaj si fara retarder atasat.

Articole similare

Ad