Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzarile DAF au crescut cu 25%

EVW Holding a inregistrat in 2016 o crestere cu 25% a vanzarilor de camioane noi DAF si cu 50% a vanzarilor de camioane noi Isuzu, iar de la 2017 se asteapta rezultate si mai bune, incurajate de cresterea economica si de modificarile fiscale ce urmeaza sa intre in vigoare.

Despre principalele schimbari aparute in 2016 pe piata din Romania si in comportamentul consumatorului de la noi am stat de vorba cu Stefan Vaju, CEO EVW Holding.
 

Tranzit: Cum ati caracteriza 2016 din punct de vedere al vanzarilor de vehicule DAF si Isuzu pe piata romaneasca?
Stefan Vaju: Pana la final de an estimam ca vom depasi pragul de 100 de milioane de euro cifra de afaceri, avand o crestere a vanzarilor de peste 25% pentru vehiculele noi DAF si de peste 50% pentru vehiculele noi Isuzu. 2016 a fost un an efervescent, caracterizat de contracte mari cu Key Accounts internationali si de o crestere semnificativa a vanzarilor de autotractoare pentru transport international.
Putem spune ca 2016 a fost cel mai complex an de pana acum din punct de vedere al ofertei si al cererii pietei?
Da, datorita profesionalizarii departamentelor de achizitii din cadrul companiilor romanesti de transport, dar si datorita dorintei tot mai mari de optimizare a costurilor si de identificare corecta a costului total de exploatare.
Pe ce segmente ati castigat si pe ce segmente ati pierdut clienti/cota de piata?
Avem noi parteneri in domeniul transportului international, al licitatiilor si al distributiei urbane. Si nu am pierdut cote de piata pe niciun segment de activitate, deoarece echipa noastra a avut tinte clare.
Ati avut clienti care au achizitionat flote mai mari de 20 de unitati? Au fost mai ales pentru inlocuire, sau pentru extindere?
Da, am avut livrari de flote, cu un mix intre inlocuire si extindere.
Au aparut clienti noi, sau se poate spune ca avem o piata stabila, cu jucatori cu experienta si cu traditie in Romania?
Piata romaneasca este stabila si interesul companiilor de transport si logistica a fost destul de evident, indiferent daca sunt deja prezente aici de mai mult timp sau sunt noi. Este mai greu de colaborat cu transportatorii experimentati, deoarece ei vor doar sa vanda, or, echipa EVW s-a concentrat intotdeauna asupra educarii si instruirii utilizatorilor de DAF, si eforturile noastre in aceasta directie vor fi vizibile si in 2017, prin relansarea Universitatii EVW.
Ce configuratii ati vandut mai ales in 2016?
Varful de lance al vanzarilor il reprezinta XF 4×2, urmat de sasiurile XF FAR 6×2 si LF FA 4×2.
Ati incheiat multe contracte de trade in in 2016? Cate camioane ati rascumparat de pe piata?
Trade in-ul a avut relativ aceeasi pondere procentuala ca in 2015 in procesul …

Articole similare

Ad