Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Somajul din Marea Britanie se amplifica rapid

Numarul persoanelor din U.K. care solicita beneficii legate de locul de munca a crescut cu 23,3% in mai, la 2,8 milioane de persoane, potrivit cifrelor oficiale inaintate de Associated Press.
Oficiul pentru Statistica Nationala a declarat ca numarul de solicitanti – care include atat persoanele care lucreaza cu venituri reduse sau la plata cu ora, cat si somerii – a fost cu 125,9% mai mare decat in martie, luna in care au fost impuse restrictii generate de pandemie.
De asemenea, agentia de statistica a declarat ca numarul persoanelor salariate a scazut cu 2,1% (612.000), intre martie si mai. „Criza de sanatate publica incepe sa se mai relaxeze, insa cifrele arata ca noua criza a locurilor de munca abia incepe”, a declarat Tony Wilson, directorul Institutului de Studii pentru Ocuparea Fortei de Munca, presupunand ca numarul somerilor se va ridica la 3 milioane in vara aceasta. Iar amplificarea somajului ar fi fost si mai mare daca nu s-ar fi introdus schema de mentinere a locurilor de munca de catre guvernul britanic, care a platit partial salariile a peste 9 milioane de oameni.

Articole similare

Ad