Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

LKW Walter isi extinde reteaua de transport combinat cu ruta Oradea-Stuttgart

De la sfarsitul lui iunie, Kärcher apeleaza mai ales la intermodal pentru aprovizionarea cu piese de la furnizorii din Romania catre fabricile din Germania, pe ruta de cale ferata nou creata de la Oradea la Stuttgart, deschisa de LKW Walter, care presupune cinci plecari pe saptamana. In acest fel emisiile anuale de CO₂ ale Kärcher scad cu 710.000 kg, deoarece fiecare camion incarcat complet merge astfel cu trenul, nu pe roti, de-a lungul a circa 1.000 km. De altfel, producatorul de echipamente de curatenie este recunoscut pentru eforturile sale de a reduce amprenta de carbon si a fost votat in 2020 ca una dintre cele mai sustenabile companii importante din Germania.

Astfel, se poate spune ca extinderea retelei europene de transport combinat a LKW Walter a venit la momentul potrivit si ca marcheaza inceputul unei noi etape importante in colaborarea de peste 20 de ani cu Kärcher. Cele doua companii de familie au mai lucrat impreuna si pana acum pentru transport intermodal din Italia spre Scandinavia, BeNeLux si Franta.

LKW Walter este una dintre firmele de top din Europa in ceea ce priveste transportul in camioane complete si unul dintre pionierii in oferirea de solutii prietenoase cu mediul, economisind peste 360.000 t de CO₂ pe an prin folosirea intermodalului, deoarece emisiile scad cu 55% fata de transportul rutier cand se merge cu trenul si cu 75% cand se foloseste transportul maritim pe distante scurte. Si pentru aceste eforturi a primit, la randul sau, in 2019, premii pentru logistica sustenabila in Austria si Germania.

Articole similare

Ad