Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Industria de transport a pierdut un nume de referinţă: Doug Jack

Doug Jack, unul dintre cei mai respectabili consultanţi din industria internaţională de transport călători, a murit la vârsta de 78 de ani, după o scurtă boală.

Doug şi-a dedicat toată activitatea profesională transporturilor, fiind o figură familiară la expoziţiile de autobuze şi autocare din toată lumea. Experienţa sa vastă în acest domeniu era foarte apreciată, fiind invitat la numeroase conferinţe şi seminarii de profil. În 2010 a fost prezent şi în România, la invitaţia revistei Tranzit, susţinând o prezentare în cadrul conferinţei de transport persoane care a avut loc la hotelul Ramada din Bucureşti.

După ce a absolvit Universitatea Edinburgh, cu diplomă în Drept, Doug Jack s-a angajat la Leyland Motors, în 1966. A avansat în cadrul mai multor departamente din interiorul companiei, ajungând director de export în 1975. A lucrat apoi ca director de vânzări la Duple Coach Builders, iar câţiva ani mai târziu, în calitate de director executiv al Salvador Caetano – Marea Britanie a înfiinţat filiala din această ţară a carosierului portughez.

Doug Jack a identificat nevoia consultanţei de specialitate pe piaţa de autobuze şi autocare, astfel că în 1986 a înfiinţat Transport Resources International (TRI). De-a lungul timpului a colaborat cu cei mai mari producători din industrie, precum şi cu publicaţii de specialitate în transportul de călători, printre care Bus & Coach Buyer, din Marea Britanie, şi BUSRide, din Statele Unite.

Doug Jack are doi fii: Robert (jurnalist de transport şi editor) şi James (om de afaceri).

Funerariile vor avea loc miercuri, 23 septembrie, la Northampton, Marea Britanie. Familia a solicitat să nu fie aduse flori, ci, în schimb, în măsura posibilităţilor, să se facă donaţii în scop caritabil, pentru Crucea Roşie.

Articole similare

Ad