Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Magirus FireBull, primul vehicul pe șine pentru pompieri pregătit de producție

Acesta oferă putere maximă de stingere a incendiilor în spații unde alte echipamente nici nu pot să ajungă și combină tehnologia eficientă de stingere a incendiilor AirCore, suprastructura flexibilă și șasiul pentru toate tipurile de teren PowerBully de la Kässbohrer Geländefahrzeug AG (lider global pe piața vehiculelor pe șine), pentru a se implica în lupta împotriva incendiilor de vegetație.

Așa cum explică Marc Diening, CEO Magirus, incendiile din păduri din ultimii ani au arătat cât de mare este nevoia serviciilor de urgență de a dispune de soluții eficiente și cu nivel tehnic ridicat. Iar una dintre ele este FireBull, care poate transporta o sarcină utilă mare cu presiune minimă asupra solului, de 0,300 kg/cmp, de 30 de ori mai mică decât a unui vehicul 6×6, și are acces pe cele mai dificile terenuri, oferind putere mare de stingere a incendiilor și siguranță pentru pompieri.

Șasiul PowerBully de 18 t, cu motor de 310 CP, are o greutate totală de 30 t, poate atinge o viteză de circa 10 km/h și are suficientă capacitate pentru echipamente și echipaj. Iar agilitatea și confortul chiar și pe teren dificil sunt mult mai mari decât ale unui vehicul pe roți.

Cu o performanță la urcare de 31 de grade (60%) și o înclinație maximă în pante de până la 21 de grade (40%), FireBall transportă în siguranță, pe teren cu suișuri și coborâșuri, apă și echipamente. Iar în versiunea FireBull AirCore, în plus față de rezervorul de 10.000 l pentru agentul de stingere (9.000 l de apă și 1.000 de spumă), este disponibilă și turbina AirCore MFT35-H de până la 3.500 l/minut. Tehnologia de stropire permite și stingerea eficientă a incendiilor, și umidificarea vegetației, și intrarea adânc în zona cu vegetație.

Conceptul oferă o gamă diversă de opțiuni, printre care un rezervor mai mare și mai multe tipuri de turbine, pentru echipare adaptată condițiilor specifice dintr-o anumită zonă.

Articole similare

Ad