Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CNH negociază cu chinezii de la FAW vânzarea Iveco

CNH Industrial este în discuții cu FAW Jiefang din China cu privire la vânzarea acțiunilor majoritare ale producătorului de camioane Iveco, a declarat grupul italo-american după ce Reuters a scris că au fost relansate negocierile suspendate anul trecut. „În acest moment nu s-a ajuns la un acord final cu privire la sfera sau natura cooperării. Informații suplimentare în conformitate cu cerințele legale și de reglementare vor fi dezvăluite în timp util”, a declarat un purtător de cuvânt al CNH Industrial.

Compania chineză de stat a făcut o ofertă preliminară care a evaluat Iveco la puțin peste 3 miliarde de euro (3,7 miliarde de dolari). CNH a respins oferta deoarece a considerat evaluarea scăzută, a raportat Reuters în septembrie. Acțiunile CNH cotate la Milano au crescut după reînceperea discuțiilor cu până la 4,5%.

Ultimele negocieri despre viitorul Iveco vin ca urmare a planului companiei FAW, care produce camioane grele sub marca Jiefang, de extindere în afara Chinei în următorii câțiva ani. Reuters mai scrie că FAW intenționează să achiziționeze o participație minoritară la FTP, compania grupului FCA care proiectează și produce motoare, dar această veste nu a fost confirmată.

Vânzarea Iveco ar fi o alternativă la planul ilustrat de CNH Industrial în 2019, care prevedea scindarea Iveco și FPT în 2021, operațiune care venea dintr-un efort de a spori valorile activelor și de a-și eficientiza afacerile, dar care a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19.

CNH a purtat, de asemenea, discuții și cu chinezii de la Shandong Heavy Industry Group la sfârșitul anului trecut. Oferta Shandong Heavy Industry a fost de cel puțin 3,5 miliarde de euro, dar ulterior a fost depășită de FAW. În mod separat, Iveco se pare că este în discuții pentru a dezvolta în comun tehnologii pentru camioane și cu startup-ul chinezesc Plus.

Articole similare

Ad