Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania alocă încă 100 de milioane de euro pentru subvenționarea stațiilor de încărcare de tip wallbox

Germania alocă încă 100 de milioane de euro într-un program de subvenționare cu 900 de euro a fiecărui proiect de achiziție și instalare a încărcătoarele private de tip wallbox, suma totală a programului ajungând astfel la 400 de milioane de euro.

Ministrul federal al transporturilor, Andreas Scheuer, a declarat că 300.000 de astfel de cutii au fost deja subvenționate în circa trei luni, ceea ce corespunde unui volum de granturi de 270 de milioane de euro. În continuare, în medie sunt depuse 2.500 de cereri în fiecare zi.  „Această cerere enormă arată că ne-am focusat în mod potrivit în acest program de finanțare. Încărcarea trebuie să se facă oriunde și oricând. O infrastructură de încărcare la nivel național este o condiție prealabilă pentru ca mai mulți oameni să treacă la mașini electrice ecologice”, a spus ministrul Scheuer.

Solicitanții eligibili includ persoane fizice, asociații de proprietari de apartamente/locuințe și dezvoltatori imobiliari. Finanțarea este asigurată pentru achiziționarea și construcția unei stații de încărcare noi (neaccesibilă publicului larg), inclusiv conexiunea la rețea și lucrările auxiliare asociate.

Finanțarea ia forma unei subvenții pentru investiții care va fi transferată în contul bancar al solicitantului după finalizarea proiectului, numai dacă cheltuielile totale ale proiectului depășesc valoarea subvenției.

Articole similare

Ad