Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A&D Pharma investește peste 10 milioane de euro în automatizarea unui nou depozit

A&D Pharma, subsidiară a Dr. Max Group, va investi peste 10 milioane de euro în automatizarea unui nou depozit de Clasă A ce se va întinde pe o suprafață de 32.000 mp, ca parte a strategiei de eficientizare a operațiunilor logistice. Compania de distribuție farmaceutică a semnat un parteneriat pe 15 ani cu dezvoltatorul logistic, iar construcția va începe în scurt timp, a declarat Sorin David, Supply Chain Director A&D Pharma, în cadrul videoconferinței Tranzit „Eforturi pentru o distribuție verde“, organizată în data de 10 martie și transmisă Live pe pagina de LinkedIN și de Facebook a revistei noastre.

Oficialul A&D Pharma a explicat faptul că noul depozit din București face parte din planul de eficientizare, un proiect ce vizează viitoarea infrastructură a grupului și ale cărei investiții au început din 2020. Pe lângă depozitul de la București, compania va semna un parteneriat și pentru un nou depozit la Sibiu, pe 8.000 mp, următorul oraș vizat fiind Cluj.

Pe parcursul următorilor ani avem în vedere modernizarea întregii infrastructuri logistice. Ne uităm la parteneri cu experiență, clădiri de Clasă A, inclusiv clădiri certificate BREEAM (n.r. – clădiri sustenabile), astfel încât să ne asigurăm că impactul asupra mediului este cât mai mic“, a afirmat Sorin David.

Supply Chain Managerul A&D Pharma a punctat și faptul că infrastructura este esențiale, astfel că investițiile în echipamente și dotări vor fi importante. Spre exemplu, suma necesară pentru centrul logistic de la București va fi depăși 10 milioane de euro, bani ce vor însemna de la sisteme de depozitare automatizată, până la echipamente de picking automat și o flotă modernizată de stivuitoare cu acumulatori pe Li-Ion. „Pentru toate aceste echipamente căutăm parteneri care inovează și a căror perspectivă este asigurată din punct de vedere al sustenabilității. Pe partea de conveioare și echipamente de automatizări lucrăm cu SSI Schaefer, iar pe ceea ce înseamnă stivuitoare deja suntem în evaluarea echipamentelor cu acumulatori pe Li-Ion. Fiecare depozit va fi dotat cu prize electrice și stații de încărcare pentru vehicule. Orice mașină de distribuție – van sau camion – la momentul andocării se va cupla electric“. 

Articole similare

Ad