Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mahle investește într-un nou centru pentru hidrogen

Mahle a investit două milioane de euro pentru convertirea unui centru de testare a motoarelor într-un centru pentru teste pentru aplicații pe bază de hidrogen.

Este vorba de un centru aflat în Stuttgart, Germania, pe o suprafață de 1.400 de mp, acolo unde primele teste au început deja în 30 martie. Se testează componente pentru celule de combustibil pentru a dezvolta soluții de sistem pentru industria auto. „Noul nostru centru de testare a hidrogenului este un pas semnificativ înainte și un alt exemplu de proiect transformat cu succes de Mahle”, spune dr. Martin Berger, șeful grupului de cercetare și dezvoltare avansată.

Activitatea centrului de testare se va concentra pe dezvoltarea de sisteme de acționare pentru vehicule comerciale grele. Din punctul de vedere al companiei germane, utilizarea hidrogenului în pilele de combustibil și motoarele cu ardere internă este inevitabilă într-o viziune sustenabilă. Asta pentru că, pe termen lung, bateriile care pot stoca suficientă energie pentru transportul pe distanțe lungi în vehiculele comerciale grele sunt prea mari și prea grele în acest segment.

Potrivit companiei, aproximativ 100 de angajați lucrează în prezent la proiecte legate de hidrogen în cadrul grupului de tehnologie din Stuttgart. În calitate de membru al Consiliului hidrogenului, MAHLE promovează tehnologia hidrogenului la nivel politic. Consiliul hidrogenului a luat naștere în 2017 cu 13 companii. În prezent, organismul cuprinde aproximativ 90 de companii la nivel global din domeniile tehnologie, energie și financiar, alături de companii din domeniul petrolier și producători de automobile.

Articole similare

Ad