Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Austria: Se așteaptă blocaje de trafic de Rusalii

Autoritățile germane se așteaptă la cozi de camioane începând de vineri, 21 mai, pe autostrada Inntal care merge spre sud, înainte de punctul de trecere a frontierei Kiefersfelden-Kufstein, ca urmare a anunțului statului austriac Tirol că planifică opt zile de manipulare a blocurilor de camioane care trec granița din Germania de vineri până la sfârșitul sărbătorilor Rusaliilor.

Blocajele de trafic s-ar putea propaga până la Autostrada 8 (München-Salzburg).

În ciuda criticilor din partea Germaniei și în ciuda crizei Corona, Tirolul își menține decizia de a lăsa să treacă doar 300 de camioane pe oră prin punctul de control de lângă Kufstein. Austria limitează astfel intrarea camioanelor în traficul de dimineață pentru a reduce sarcina pe autostrada Inntal.

Măsura va începe vineri și sâmbătă (21/22 mai), iar în săptămâna de după Rusalii, Tirolul va permite camioanelor să intre în țară doar marți, miercuri și joi (25/26/27 mai). În a doua săptămână de vacanță, sunt planificate trei zile de manipulare a blocurilor (31 mai, 1 iunie și 4 iunie, a doua zi după sărbătoarea Corpus Christi – Trupul și Sângele Domnului).

Articole similare

Ad