Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN iese de pe bursă

Producătorul german de vehicule comerciale este pe ultima 100 m sa iasa de pe bursă. La ultima adunare generală s-a decis cu peste 99,9% din voturi restrângerea acționarilor rămași alături de acționarul majoritar Traton. Aceștia vor primi o indemnizație de despăgubire de 70,68 euro pe acțiune pentru a lăsa calea integrării MAN în filiala VW.

Aprobarea deciziei era aproape sigură de vreme ce Traton deține mai mult de 94% din toate acțiunile MAN. Cu toate acestea, s-au ridicat peste 200 de întrebări de la acționarii rămași.

Comunitatea de protecție a investitorilor de capital s-a exprimat critic cu privire la decizia luată, ridicându-se problema interferenței în drepturile acționarilor.

CEO-ul Andreas Tostmann a pledat pentru plata indemnizației și fuziunea cu Traton. El se așteaptă ca fuziunea să aibă ca rezultat simplificarea și eficientizarea structurii grupului, sinergiile aducând și economii de costuri substanțiale. Tostmann a subliniat că auditorul numit de instanță a confirmat cuantumul compensației pentru acționarii minoritari, după caz, fără restricții. Acesta a mai spus că oricum cuantumul compensației este cu mult peste prețurile prevăzute la bursă. Cel mai recent, acțiunile companiei din München au fost cotate puțin mai sus, la un preț de 73 de euro. Cu toate acestea, abia după ce valoarea compensației în numerar a devenit cunoscută la începutul lunii mai, acestea au sărit la valori peste 70 de euro. Înainte erau aproximativ 55 de euro.

Articole similare

Ad