Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atribuirea numărului EORI de către autoritatea vamală se face gratuit

Autoritatea vamală nu solicită niciun fel de tarif/taxă pentru atribuirea numărului EORI, a clarificat ANAF într-un comunicat de presă, emis în urma unor sesizări primite la Agenţie, referitor la solicitarea achitării unei taxe în numele ANAF – Direcţia Generală a Vămilor (DGV), pentru atribuirea numărului EORI.

Acesta este un număr unic în Uniunea Europeană, pe care autorităţile vamale sau alte autorităţi desemnate de către statele membre îl atribuie operatorilor economici şi altor persoane interesate, în vederea utilizării în toate operaţiunile vamale derulate de acestea, pe întreg teritoriul UE.

În România, autoritatea competentă cu înregistrarea şi atribuirea numerelor EORI este DGV.

Numerele EORI se solicită de către personele interesate la direcţiile regionale vamale în a căror rază de competenţă teritorială îşi au sediul/domiciliul sau, în cazuri excepţionale, la birourile vamale de frontieră.

În vederea atribuirii numărului EORI, persoana interesată trebuie să depună o cerere de înregistrare. Aceasta se completează şi imprimă din aplicaţia naţională EORI, disponibilă pe site-ul autorităţii vamale române, la https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic.

Articole similare

Ad