Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: mașini incendiate pentru a-i jefui pe șoferi!

Hoții nu mai au limite și atacă șoferii ca în filmele cu mafioți! S-a întâmplat în Italia la începutul lunii septembrie, atunci când un șofer de camion abia a scăpat dintr-o ambuscadă pe A16 între Candela și Cerignola Ovest (Apulia).

Tentativa de jaf a avut loc la primele ore ale dimineții, atunci când șoferul se îndrepta către Canosa. Acesta s-a trezit cu o baricadă pe șosea formată din două vehicule incendiate în mijlocul străzii. De cum a încetinit camionul, mai mulți necunoscuți aflați într-o mașină s-au apropiat și i-au făcut semn să oprească. Cu prezență de spirit, șoferul italian în vârstă de 54 de ani nu a încetinit și a ocolit mașinile incendiate, oprindu-se la primul echipaj de carabinieri pe care l-a întâlnit în drum.

Se pare că nodul autostrăzii Cerignola este cunoscut printre transportatorii italiani ca fiind unul dintre cele mai riscante puncte de trafic, aici având loc mai mere tentative de jaf asupra camioanelor de marfă. Însă acum a fost pentru prima dată când s-au folosit vehiculele arse – în acest caz o mașină și o autoutilitară, ambele furate. Până în prezent, acest „modus operandi“ era utilizat pentru mașinile blindate care transportau bani și alte valori. 

Aplicarea acestui tip de ambuscadă la transportul de mărfuri este „îngrijorătoare”, potrivit presei italiene. Presupușii făptași, care de data aceasta erau de serviciu între Candela și Cerignola Ovest, nu au fost încă prinși în ciuda alarmei imediate din partea carabinierilor.

Articole similare

Ad