Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camion furat, găsit cu ajutorul sistemului GPS

Polițiștii germani au surprins în trafic un camion furat la volanul căruia se afla un român. Interesant este că vehiculul avea încă activată localizarea GPS, astfel că inspectorii de poliție au aflat poziția exactă a camionului chiar de la proprietar.

Marți dimineață, numeroase patrule de poliție căutau un camion Volvo cu numere de Marea Britanie, furat de la o companie de expediere Magdeburg, potrivit presei germane. Se pare însă că hoțul nu a dezactivat sistemul de urmărire prin GPS, astfel că firma de transport vedea în timp real locația camionului. În momentul acela, vehiculul a fost localizat pe autostrada A9, lângă Himmelkron, pe direcția sudică. Polițiștii din landul Saxonia-Anhalt le-au transmis imediat aceste date colegilor din Franconia Superioară, care au inițiat măsuri rapide și extinse de căutare. GPS-ul a confirmat ulterior ieșirea de pe autostradă și intrarea pe un drum național cu direcția Cehia. Camionul a fost interceptat de o patrulă de poliție din Stadtsteinach în jurul orei 9.30, lângă districtul Weidenberg din Görschnitz. Șoferul în vârstă de 33 de ani voia să ia ansamblul, dar și o sumă de bani, și se le ducă în România.

Poliția germană a confiscat camionul Volvo, remorca și suma de bani, iar șoferul român va răspunde din punct de vedere penal. El a fost lăsat liber după ce a plătit o cauțiune de 1.000 de euro.

Articole similare

Ad