Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În Liguria, transportul a fost oprit din cauza vremii nefavorabile

Valul așteptat de furtuni a lovit Nord-Vestul Italiei pe 4 octombrie, unde alarma meteo a fost declanșată în ziua precedentă. Cea mai afectată zonă este hinterlandul Savonei, care a suferit revărsarea pârâurilor Erro, Giusvalla și Letimbro. Un pod s-a prăbușit în Quiliano, în timp ce în capitală circulația între cele două părți ale orașului este întreruptă.

Dimineața autostrada A6 Savona-Torino a fost închisă în direcția Savona, între Ceva și intersecția cu A10. Drumul de stat Turchino a fost închis în Valbormida și mai la est, de-a lungul A26, secțiunea dintre Masone și Ovada a fost închisă pentru câteva ore din cauza alunecărilor de teren. Probleme și în transportul feroviar, unde traficul este suspendat în unele secțiuni de-a lungul liniei Savona-Torino.

La Genova, alerta roșie a suspendat activitățile portului din cauza unei greve convocate de sindicatele confederale ca protest împotriva lipsei de măsuri pentru a face față acestor evenimente. Sindicatele italiene protestează împotriva „eșecului instalării stațiilor meteorologice de către autorități și a lipsei de informații precise cu privire la momentul intrării lor în funcțiune”.

Articole similare

Ad