Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Profitabilitate stabila pentru Alstom

Intre 1 aprilie si 30 septembrie 2013, Alstom a inregistrat comenzi in valoare de 9,4 miliarde de euro, cu 22% mai putin decat in primul semestru al anului trecut. Raportul comenzi/facturare, cu o valoare apropiata de 1, a beneficiat de un flux semnificativ de comenzi mici si mijlocii, in contextul unei piete a contractelor mari mai putin active. De asemenea, in perioada analizata, vanzarile au crescut organic cu 4%, la 9,7 miliarde de euro, datorita intensificarii activitatii in al doilea trimestru.
 

Veniturile operationale si marja operationala s-au mentinut stabile, la 700 milioane de euro si respectiv la 7,1%. Profitul net a fost de 375 milioane de euro, iar fluxul liber de numerar, de (511) milioane de euro, a fost afectat cu precadere de profilul nefavorabil al unora dintre contractele aflate in desfasurare in aceasta perioada, si de platile in avans limitate, datorate nivelului si mix-ului de comenzi primite.
„Pe piete care raman constrastante, activitatea noastra comerciala a fost sprijinita in primul semestru de un flux semnificativ de comenzi mici si mijlocii, insa a dus lipsa contractelor mari, in special in domeniul Thermal Power. Dupa cum era de asteptat, vanzarile s-au intensificat in al doilea trimestru, ceea ce a generat o crestere organica de 4% in prima jumatate a anului financiar. Datorita programului strict de control al costurilor si executiei profesioniste a contractelor, marja operationala a ramas stabila. Alstom participa in mod activ la licitatii si estimam primirea unor comenzi solide pana la sfarsitul anului, ceea ce va intensifica fluxul liber de numerar in al doilea semestru. In ceea ce priveste viitorul, ne mentinem estimarile realizate la incheierea anului financiar 2012/13. Avand in vedere cresterile reduse impuse de actualul mediu de afaceri, este necesar sa devenim mai competitivi; momentan am intensificat implementarea planului de performanta si estimam reducerea costurilor anuale cu pana la 1,5 miliarde de euro pana in aprilie 2016. Dorim sa ne sporim mobilitatea strategica si am lansat un program de instrainare a activelor, ce vizeaza venituri intre 1 si 2 miliarde de euro, prin vanzarea planificata a unui pachet minoritar de actiuni in Alstom Transport si instrainarea activelor nestrategice”, a declarat Patrick Kron, Presedinte si CEO al Alstom.

Articole similare

Ad