Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii merg inainte cu pregatirile pentru protest

Operatorii de transport, satui de toate balbaielile legiuitorilor, sunt decisi sa ia masuri drastice. Si asta deoarece in ciuda insistentelor si rugamintilor reprezentantilor asociatiilor patronale, proiectul de modificare al HG 69/2012 este in continuare blocat. Nici macar deschiderea transportatorilor fata de acceptarea fara comentarii a prevederilor privind obligativitatea montarii placutelor care sa ateste masele si dimensiunile vehiculelor de la 1 ianuarie 2014 in schimbul urgentarii diminuarii cuantumului amenzilor nu a avut efect.
 

Astfel, pe site-ul Confederatiei Nationale Rutiere a fost deschisa o lista in care se inscrisesera peste 800 de companii de transport, cu o flota totala de peste 4.500 de camioane, care erau hotarate sa organizeze ample actiuni de protest la inceputul lui decembrie a.c.
„Modul protestului este oprirea totala la nivel national a transporturilor de marfa, in momentul in care majoritatea protestatarilor va hotari data inceperii protestului, fara blocarea drumurilor”, a precizat Siegfried Mayer, Secretar general CNR.
Este preconizat ca numarul acestora sa creasca constant. Reprezentantii CNR au subliniat faptul ca nu sunt initiatorii unei greve generale in transporturi, ci doar le-au oferit carausilor o platforma de discutie pentru a-si putea exprima nemultumirile. Nu se stie exact cand si cum se va organiza o eventuala actiune de protest, insa cu siguranta va fi intr-o zi de luni, in cursul lunii decembrie. Se estimeaza insa un eveniment de amploare. Transportatorii care doresc sa se inscrie la protest pot gasi informatiile necesare pe site-ul CNR.

Articole similare

Ad