Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Canalul Bucuresti-Dunare ar trebui realizat pana in 2020

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a explicat in cadrul conferintei „Construirea viitorului urban in regiunea Dunarii”, ca realizarea canalului Bucuresti-Dunare reprezinta un proiect integrat care va propulsa intreaga regiune, iar acesta va transforma Dunarea de Jos intr-una dintre cele mai atractive si mai eficiente zone ale Europei. El a mai spus ca prin racordarea Capitalei la Dunare prin canalul Bucuresti-Dunare, se materializeaza axa Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia.
 

Canalul Bucuresti-Dunare poate reprezenta prima implementare de solutie multimodala de transport in regiunea de sud a Dunarii.
Sorin Opresc a mai explicat ca este nevoie de proiecte comune la nordul si la sudul Dunarii, de initiere a unor axe de dezvoltare paralele cu traseul Dunarii si in imediata vecinatate a acesteia. Astfel ar putea fi reduse decalajele economice si sociale de-a lungul traseului parcurs de Dunare din Germania si pana la Marea Neagra.
Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare regionala, a spus ca hotaratoare pentru succesul implementarii strategiei europene pentru regiunea Dunarii este perioada 2014-2020.
Acesta a explicat ca este nevoie si de proiecte de investitii comune care pot fi finantate prin programe structurale, iar in acest sens a solicitat statelor membre sa puna la dispozitie cel putin 5% din mijloacele financiare disponibile pentru masuri integrate de dezvoltare durabila urbana.

Articole similare

Ad