Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După modelul din Danemarca, Slovenia introduce o limită de 25 de ore pentru parcare

Autoritățile din Slovenia au introdus o limită de 25 de ore pentru folosirea parcărilor de pe autostradă sau de pe drumurile express de pe teritoriul său. Aceasta se aplică tuturor vehiculelor cu greutatea totală maxim autorizată mai mare de 3,5 t.

Șoferii sunt obligați ca, de fiecare dată când intră într-o parcare, să pună în spatele parbrizului, într-un loc vizibil, data și ora când au ajuns acolo și să plece cel mai târziu după 25 de ore. Dacă sunt aglomerații sau restricții în trafic pentru anumite vehicule, parcarea se poate prelungi, dar numai până la finalul congestiei.

Nerespectarea acestei reguli duce la amenzi de 300 de euro pentru șoferi, 1.000 de euro pentru angajatori și 300 de euro pentru persoana responsabilă (cel mai probabil managerul de transport). Iar dacă nu se afișează în parbriz informația despre data și ora intrării în parcare amenda este de 150 de euro și i se dă șoferului.

În același timp, este interzisă parcarea remorcilor/semiremorcilor fără autotractoare, iar pentru nerespectarea acestei cerințe amenda este aceeași ca pentru depășirea perioadei de 25 de ore.

Prin noile măsuri, Slovenia pare să calce pe urmele Danemarcei, care a introdus o limită similară de 25 de ore în 2018. Dar asociația poloneză de transport și logistică TLP consideră că aceste acțiuni nu se aliniază cu principiile UE de acces egal la piețe, deoarece în practică ele îi vizează mai ales pe transportatorii străini.

Articole similare

Ad