Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Federal-Mogul va cumpara o parte importanta din Honeywell Friction

Federal-Mogul Corporation anunta ca subsidiarele sale europene au inceput procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achizitionare a unor active Honeywell Friction Material, divizia auto de componente de franare, care are sediul in Germania si peste 2.000 de angajati in intreaga lume. Tranzactia include si doua unitati de productie recent infiintate in Romania si China.
 

Partile urmeaza procedurile standard de obtinere a aprobarilor din partea autoritatilor si, dupa caz, a partenerilor-cheie, si estimeaza ca tranzactia se va incheia in al doilea semestru din 2014.
Achizitia accelereaza strategia Federal-Mogul pe termen lung, aceea de a consolida principalele linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de frictiune pentru echipamente originale si pentru aftermarket. Iar tehnologiile de franare Honeywell fac din aceasta achizitie o completare solida a portofoliului sau si vor permite consolidarea pozitiei Federal-Mogul in ceea ce priveste fabricatia si ingineria in domeniul franarii, sporind capacitatea si capabilitatea productiei, astfel incat clientii globali sa poata beneficia, la costuri competitive, de solutii inovatoare.
In prezent, Federal-Mogul ofera o gama extinsa de echipamente originale pentru autovehicule si utilaje, precum si componente de franare aftermarket. Pe piata globala aftermarket, compania comercializeaza liniile de produse de franare Wagner®, Ferodo® si Necto®. Compania este una dintre primele companii care au oferit clientilor OM produse de franare fara (sau cu continut redus de) cupru, iar de curand le-a lansat si pe piata aftermarket.
Federal-Mogul opereaza prin doua divizii de afaceri independente: Powertrain (care proiecteaza si produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale si sisteme de protectie pentru automobile si vehicule grele, industriale si de transport) si Vehicle Components (care vinde si distribuie peste 20 de marci aftermarket).
Compania mai ofera producatorilor de echipamente originale produse de franare, directie-suspensie, stergatoare si alte componente auto. Marcile Federal-Mogul disponibile pe piata aftermarket includ stergatoare ANCO®, bujii, stergatoare si filtre Champion®, produse de motor AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, Nural®, Payen® si Sealed Power®, piese de directie si suspensie MOOG® si produse de franare Ferodo® si Wagner®.

Articole similare

Ad