Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Creste interesul pentru transportul electric

Tractiunea electrica a fost una dintre cele mai vechi solutii pentru transportul public. Chiar daca autovehiculele propulsate de motoare cu ardere interna au fost preferate multe decenii datorita accesibilitatii lor, pe de o parte, dar si a puterii disponibile oferite, pe de alta parte, odata cu dezvoltarea sistemelor tot mai performante de recuperare si de stocare a energiei autobuzele urbane electrice au revenit in sfera de interes a principalilor jucatori din acest domeniu.
 

Interesul pentru electrificarea transportului public este in crestere la nivel european, asa cum o demonstreaza un studiu al Uniunii Internationale a Transportului Public (UITP). Astfel, 41,5% dintre cei chestionati au declarat ca doresc cresterea ponderii transportului electrificat, in timp ce 34% au fost de parere ca trebuie sa se continue cu autobuzele diesel, 28,3% prefera gazul natural comprimat (CNG), 18,9%, biodieselul, 13,2%, biogazul, iar 15,1% au avut alte optiuni.
Nu mai putin de 69,7% dintre cei care s-au aratat in favoarea cresterii ponderii electricitatii sustin autobuzele hibride ca fiind cea mai viabila solutie de tehnologie alternativa de propulsie la aceasta ora. 45,5% dintre respondenti au ales autobuzele electrice cu baterii, 33,3% au optat pentru hibrizi cu sistem de alimentare cu energie, 15,2% prefera clasicele troleibuze si 3% sustin vehiculele pe celule de hidrogen.

Articole similare

Ad